Primăria Timişoara

S-a găsit constructor pentru transformarea Cinema Studio, șantierul va fi gata în 2023

Primăria Timișoara a găsit constructor pentru a transforma total Cinema Studio, acum trebuie să găsească și 17 milioane de lei în buzunarul propriu pentru a achita factura șantierului, cu speranța convingerii Ministerului Culturii pentru transferul finanțării la bugetul național. La final, după 18 luni de muncă, vom avea o bijuterie de cinema de artă cu două săli de proiecție, cineshop, cafenea, dar și studiouri de lucru pentru cineaști.

A fost finalizată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție pentru Cinematograful Studio. Lucrările vor dura 18 luni, iar investiția se va ridica la 17 milioane de lei. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu asocierea dintre Audiotech Multimedia Group S.R.L, împreună cu Mist Lider Construct S.R.L. Cinema Studio va deveni primul Cinematograf de artă al Timișoarei, iar transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara (proprietarul cinematografului), Groupama Asigurări (finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 euro), Institutul Francez din România și asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

Am găsit un constructor pentru Cinema Studio, va fi cinematograful de artă al Timișoarei. Proiectul va dura 18 luni, în 2023 vom avea acel cinema. Costă 17 milioane de lei, bani din bugetul local, dar sperăm că vom convinge Ministerul Culturii să finanțeze și acest obiectiv din suma alocată programului Capitală Europeană a Culturii” a declarat primarul Dominic Fritz.

Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. De asemenea, va deservi și domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.
Viitorul cinematograf va dispune de 2 săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim ”HUB
educațional”, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe. Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare (lansări de carte, mini-concerte).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

O oră ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

O oră ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

2 ore ago

La Timișoara se deschide o importantă conferință în domeniul juridic, în organizarea UVT

Timișoara va găzdui, timp de două zile, o importantă conferință în domeniul juridic. SPECTO 2024…

4 ore ago

Retromobil Club organizează la Timișoara propria versiune a Nopții Muzeelor

Ziua de sâmbătă va fi una plină pentru cei de la Retromobil Club România, filiala…

4 ore ago

Cele mai întâlnite mituri despre blackjack

Blackjack este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume. Este practicat de…

4 ore ago