Politica

Senatorul Raoul Trifan a pus umărul la redactarea unei noi legi pentru revoluţionari

Falşii revoluţionari nu vor mai beneficia de celebrele certificate care le ofereau tot felul de privilegii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege, care va fi votat luni în Senatul României. Printre cei care au lucrat la acest proiect se numără şi senatorul USR PLUS de Timiş Raoul Trifan.

 Senatorul USR PLUS Raoul Trifan arată că prin noul proiect de lege va arăta respectul cuvenit adevăraţilor revoluţionari, iar nu impostorilor.

“Am luat cuvântul în plenul Senatului pentru a vorbi despre imensa nedreptate la care Comisia Parlamentară a Revoluționarilor din Decembrie 1989 a fost părtașă de-a lungul timpului. Există foarte mulți români care au avut de suferit de pe urma dictaturii comuniste, iar unii dintre ei au avut curajul să o și înfrunte în stradă acum aproape 32 de ani. Pentru ei a fost elaborată legea 341/2004 a recunoștinței faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989”, a anunţat Raoul Trifan.

Problema falşilor revoluţionari este una foarte veche şi mulţi politicieni au fost implicaţi în eliberarea e certificate unor impostori. Trifan a atacat şi această prolemă, afirmând că, prin noua lege, impostorii vor fi daţi la o parte.

“Această lege este primul pas spre ceea ce ne dorim: eliminarea revoluționarilor falși din lista celor care primesc indemnizații. Momentan am scos avizarea de la Comisie, iar dosarele vor fi analizate și rezolvate strict de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor. Asta nu înseamnă că problema de fond este complet rezolvată. Revoluționari falși care s-au folosit de legea 341 și de actualele atribuții ale Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor pentru a beneficia de diverse privilegii în mod abuziv. Acest lucru trebuie schimbat, iar primul pas este reorganizarea Comisiei Revoluționarilor și a atribuțiilor acesteia astfel încât să nu mai avizeze certificatele de revoluționari. Acest lucru îl facem prin legea 101/2021 care va trece de plenul Senatului luni. Prin această primă modificare arătăm respectul cuvenit revoluționarilor reali și evenimentelor din iarna lui 1989. Ca timișorean mă simt onorat că, din funcția conferită prin votul vostru, am putut contribui la acest proiect de lege pe care îl voi și vota luni, în plenul Senatului”, a mai transmis Trifan.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor
Tags: Raoul Trifan

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

21 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

17 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

17 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

18 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago