Sport

Totul pentru victorie. Poli vrea să reintre în cărţi pentru promovare în meciul cu Rapid

Politehnica Timişoara o reîntâlneşte mâine pe Rapid Bucureşti pe teren propriu. De această dată jocul va conta pentru runda a III-a din faza playoff-ului Ligii 2 şi se va disputa pe arena “Dan Păltinişanu”, unde alb-violeţii au înregistrat succese pe linie în acest campionat.

Oaspeţii de mâine au reuşit, în schimb, să se impună cu 2-0 pe “Ştiinţa” în sezonul regular, într-un meci special, aşa cum sunt toate între cele două cluburi înfrăţite la nivel de suporteri. Acel joc s-a disputat însă pe Ştiinţa.

Dan Alexa va reveni pe bancă după mai multe etape de suspendare şi vrea maximum de la acest joc: „Trebuie să venim cu un plus de încredere, trebuie să arătăm că ne dorim această promovare. Primul obiectiv a fost calificarea în playoff şi am obţinut-o, am fost felicitaţi de foarte multă lume din fotbal, diferenţa (financiară) dintre noi şi multe echipe e colosală în Liga 2… Am obţinut o performanţă, felicit jucătorii, e performanţa lor, chiar dacă în unele momente am suferit mult, dar nu vreau să cred că am intrat într-o zonă de confort, că ne-am îndeplinit un obiectiv, pentru că nu joacă banii. În opt jocuri trebuie să obţinem măcar un loc de baraj, pentru că e accesibil. Suntem într-un alt campionat, cu echipe cel puţin valoric egale ca şi noi, depinde cât de multă personalitate ai, curaj şi multă determinare”.

Tehnicianul alb-violet a lăudat echipa Rapidului, care acum este principala favorită la promovare. „Arată cel mai bine în acest moment, care în ultimele patru jocuri a înscris 13 goluri, în condiţiile în care au jucat fiecare meci sub o presiune fantastică, şi aici marele merit e al lui Mihai Iosif, care practic a transformat această echipă”, a mai spus Alexa.

Partida Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti se dispută mâine, de la ora 16.30 (Digisport 1), pe stadionul “Dan Păltinişanu”, în etapa a III-a a play-off-ului Ligii 2. Giuleştenii ocupă locul 2, cu 39 de puncte, în timp ce alb-violeţii sunt pe 5, cu şase mai puţine, tot după două partide contabilizate în această fază a campionatului.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

O oră ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

4 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

5 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

6 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

6 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

7 ore ago