Politica

Alin Nica îl trage de mânecă pe primarul Dominic Fritz, în problema Colterm: Nu mă aștept la miracole peste noapte, dar vreau să înțeleg ce face diferit

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, nu scapă oportunitatea oferită de plata de către Guvern a certificatelor verzi pentru societatea Colterm și îl ”împunge” din nou pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Cel puțin în problema societății de termoficare, Nica spune că Fritz nu a făcut nimic diferit față de vechea administrație.

Alin Nica îi răspunde unui cetățean pe Facebook, după ce acesta îi transmite șefului CJT că ar fi mai bine să nu se mai “împungă la nesfârșit” cu Dominic Fritz pe tema Colterm și să colaboreze pentru a rezolva situația de acolo. Oficialul încearcă o prezentare a situației, dar nu uită nici să îl tragă de mânecă pe colegul său de alianță locală.

”Lucratul împreună este posibil dacă se dorește de ambele părți, o colaborare nu trebuie impusă. Încă de la începutul mandatului, în premieră pentru județul Timiș și pentru relația interinstituțională între Primăria Timișoara și CJ Timiș, am agreat cu primarul Dominic Fritz să ne întâlnim o dată la 2 săptămâni. Continuăm acest obicei în prezent și sunt aspecte pe marginea cărora am reușit să acționăm împreună, dar din punctul meu de vedere, pe subiectele importante, discuțiile au rămas sterile, contribuția mea fiind evitată mai mult sau mai puțin elegant. Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara”, spune Nica.

Din păcate, subliniază acesta, entuziasmul inițial s-a schimbat și Fritz ar fi luat-o pe calea greșită: numirea unui director penal sau instalarea “propriului” consiliu de administrație. Ce așteaptă Nica de la omologul său de la Timișoara este ca el să prezinte soluții pentru situația de la Colterm.

”Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul. Acum, din nou, cu bani de la Guvern se încearcă ieșirea dintr-o altă criză. Nu mă aștept la miracole peste noapte, dar vreau să înțeleg ce face diferit primarul Dominic Fritz. Cum stopează risipa, cum gestionează eficient sume atât de mari și ce vrea să facă concret pe viitor în cazul Colterm. În ceea ce privește aducerea subiectelor de interes pe agenda publică de dezbatere, consider că sunt gesturi de transparență, nu atacuri. Cred că firească este expunerea argumentelor, nu tăcerea”, a încheiat președintele CJT.

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile, chiar Alin Nica era cel care anunța că Guvernul Cîțu a aprobat, și ca urmare a semnării documentelor necesare de către el, a unei alocări de zeci de milioane de lei, cu care Colterm să poată achiziționa certificatele verzi aferente poluării pe care o produce.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara se deschide o importantă conferință în domeniul juridic, în organizarea UVT

Timișoara va găzdui, timp de două zile, o importantă conferință în domeniul juridic. SPECTO 2024…

14 minute ago

Retromobil Club organizează la Timișoara propria versiune a Nopții Muzeelor

Ziua de sâmbătă va fi una plină pentru cei de la Retromobil Club România, filiala…

45 de minute ago

Cele mai întâlnite mituri despre blackjack

Blackjack este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume. Este practicat de…

O oră ago

Muncitorii lucrează deja pe șantierul autostrăzii Margina – Holdea/FOTO

Asocierea care se va ocupa de realizarea porțiunii lipsă din autostrada A1, Lugoj – Deva,…

O oră ago

Timişoreanul Flavius Biea și Ronald Gavril, cu centurile „pe masă” la Craiova

Flavius Biea, cel de al cincilea român campion mondial la box profesionist după Mihai Leu,…

2 ore ago