Consiliul Județean Timiș pregătește o adevărată revoluție în activitatea desfășurată la Bastionul Therezia. Pe lângă banii investiți în reparații, instituția vrea să schimbe total programul de aici, de la unul clasic de bugetar, de la ora 8.00 la 16.00, la unul în care ușile sunt deschise pentru turiști și vizitatori, în toate cele șapte zile din săptămână.
Uși închise de la ora 16.00, spații lipsite de activitate sau folosite pe post de birouri administrative și… depozite, chiar goale, lipsă efectivă de viață, cu atât mai mult una culturală, care trebuia să domine viața din această zonă, așa spune că a găsit actual conducere a Consiliului Județean Timiș Bastionul Therezia. Iar situația e similară și pe partea majoritară deținută de județ, dar și pe cea aparținând municipalității timișorenei.
Situația trebuie să se schimbe radical, spune vicele CJT, Alexandru Proteasa. În acest sens, a fost deja elaborată un proiect hotărâre de hotărâre pentru funcționarea activității de acolo. Dar, pentru început, acolo se vor face reparații extinse
”Am preluat Bastionul fără activitate, cu uși închise în weekend. Noi ne propunem să schimbăm strategia. Am alocat sume mari de bani pentru reparații, se vor efectua intervenții la acel deck (n.r. podeaua din lemn special), se va repara pavilionul, se vor schimba acele plăci de marmură și granit degradate. După ce trecem de reparații, pe partea stângă a complexului se va realiza activitate dedicată culturii, vom face o serie de parteneriate cu diferite ONG-uri si facultăți. Pe partea dreaptă va fi sectorul dedicat Horeca, am actualizat complet modul de funcționare. Sper să ajungă la cât mai multă lume care să ne viziteze. Ne dorim și suntem deschiși să creăm acolo o zonă vie. Avem deja un regulament de funcționare nou, miercuri va fi depus la vot în plen. Programul trebuie schimbat, acum veți vedea acolo program de la ora 8.00 la 16.00 și după totul este închis. Noi vom impune ca sâmbătă și duminică să fie deschis, dacă mergeți acum la patru e închis, aceasta nu e nici în favoarea turistului și nici a vizitatorului local. O altă noutate, nu mai dăm acolo spații care să aibă scop administrativ și depozitare. Nu e normal să depozitezi diferite lucruri și să faci birouri într-un asemenea spațiu central, ci acolo trebuie să se facă în primul rând cultură”, a declarat Alexandru Proteasa.
Dacă partea stângă a Bastionului a al CJT, partea dreapă este administrată de Primăria Timișoara. Pentru a se pune în valoare acest complex, cele două instituții vor lucre acum împreună și vor stabili și o strategie comună, pe măsură.
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…