Primăria Timişoara

Dominic Fritz, ferm în susținerea lui Dan Reșitnec pentru postul de șef de cabinet: Nu a fost concurs cu dedicație, deși a fost singurul candidat

Primarul Dominic Fritz susține că pentru postul de șef de cabinet concursul derulat a fost cât se poate de real. În urma competiției, Consiliul Local Timișoara a rămas fără unul dintre aleși, după ce Dan Reșitnec, de la USR, a câștigat, fiind unic candidat calificat, postul de șef de cabinet al primarului, fiind nevoit să renunțe la demnitatea de consilier local.

Edilul-șef al Timișoarei a vizitat săptămâna trecută Bucureștiul și a profitat de prezența sa în capitală pentru a derula un adevărat maraton promo în media centrală, în care a explicat care sunt problemele la instituția pe care o conduce. Printre subiectele pe care a fost chestionat s-a numărat și numirea lui Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara, pe postul de șef de cabinet.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru G4Media dacă acest post a fost acordat în urma unui concurs cu dedicație, Fritz susține că nu, deși admite că a fost ”calificat” un singur asemenea candidat, iar alte două persoane nu au îndeplinit condițiile de participare. Dar numirea lui Reșitnec e una bună, spune primarul, pentru că el înțelege și contextul politic și e de încredere.

Am făcut și concursuri la care nu s-a prezentat nimeni, nu e chiar așa, a fost singurul candidat eligibil care s-a calificat, este un om extrem de capabil și mă bucur că a câștigat concursul. Mi se pare normal ca un șef de cabinet să cunoască și contextul și cred că nimeni nu ar trebui să se mire că un demnitar are un șef de cabinet care înțelege și contextul politic și care poate să aibă și încredere, dar, încă o dată eu am edemarat concursul cu multă deschidere, știam că persoana respectivă o să aplice. El s-a înscris, s-au mai înscris doi alți candidați care nu s-au calificat, care nu au trecut mai departe. Uitați ce colegi bine pregătiți am eu (n.r la USR), dar asta este, am mers în acest proces de selecție cu mare deschidere, dar m-am bucurat că a fost câștigat de acest coleg foarte competent. Bineînțeles că ai nevoie de un șef de cabinet în care să ai încredere”, a declarat Dominic Fritz, la G4Media.

Deși poate și-ar fi dorit ca pe un asemenea post să nu existe concurs, pentru cel de șef de cabinet acesta este cerut, din păcate, de lege, a mai susținut Fritz.

Dacă ar fi așa și să pot eu să aleg unde sunt poziții pe care să nu mai trebuiască să facem concurs și unde sunt poziții unde fac concursuri, poate ar fi fost o variantă. Aici este o poziție de personal contractual, unde sunt obligat să fac concurs și eu îmi asum să intru într-un asemenea proces cu o deschidere mare, dar nu îmi este rușine de alegerea pe care am făcut-o”, a mai declarat Fritz.

El a devenit cunoscut după ce a făcut în primărie concursuri și pentru postul pentru care acest lucru nu era cerut de lege, cel mai cunoscut moment, din acest punct de vedere a fost selecția pentru city-managerul Timișoarei, pe care numirea putea fi făcută direct, dar primarul a preferat o variantă a unui concurs-selecție de dosare cu CV-uri, la care au fost depuse 200 de solicitări.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

56 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

O oră ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago