Social

Jandarmii timişoreni, la datorie de Paște

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara sunt angrenaţi în misiuni specifice în perioada minivacanţei prilejuite de sărbătoarea Paștelui ortodox.

Conform măsurilor stabilite la nivelul unităţii, jandarmii acţionează pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător şi în timpul sărbătorii de Paște.

Printre misiunile la care jandarmii timişoreni participă se numără cele de asigurare şi menţinere a ordinii publice, în cooperare cu inspectorate de jandarmi judeţene din zona de responsabilitate.

De asemenea, jandarmii cooperează cu structuri de poliţie şi poliţie de frontieră, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, în baza planurilor de cooperare încheiate.

Echipajele aflate în serviciu răspund la apelurile venite din partea cetăţenilor, la dispeceratul unităţii, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

În timpul manifestărilor religioase dedicate sărbătorii Paștelui, jandarmii grupării mobile se vor afla în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru siguranţa participanţilor.

Pentru a preveni producerea de evenimente ce ar putea duce la tulburarea ordinii şi siguranţei publice, jandarmii recomandă cetăţenilor să evite locurile foarte aglomerate şi să respecte măsurile stabilite pentru prevenirea şi combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago