Compania Colterm consideră amenda impusă societății pentru faptul că nu a depus la timp certificatele verzi ca fiind nelegală și nevalidă. În concluzie, respectiva amendă de 21 de milioane de euro a fost contestată la Administrația Fondului pentru Mediu.
Informația a fost transmisă cu doar câteva ore înainte de adunarea generală a acționarilor Colterm, programată joi de la ora 17.00. Sub semnătura directorului interimar, Petre Nenu, suntem informați că amenda respectivă a fost contestată, ”la pachet” cu o solicitare de suspendare a executării deciziei de impunere,
”Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTER S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ. În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății. Dorim să-I asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizare serviciilor se va desfășura fără sincope”, am aflat de la Colterm.
Rămâne de văzut care va fi efectul solicitării, cele mai multe opinii fiind că aceasta nu va fi acceptată.
UPDATE. Care au fost motivele care au stat la baza contestării amenzii de 21 de milioane de euro
Primarul Dominic Fritz a oferit o serie de amănunte legate de justificarea contestației depuse împotriva amenzii de 21 de milioane de euro pe care Colterm trebuie să o plătească pentru că nu a cumpărat certificate verzi la timp. El a vorbit chiar despre mai multe motive.
”În primul rând, suma amenzii a fost calculată greșit. De asemenea, cel amendat nu a fost ascultat. Codul Fiscal precizează că trebuie să i se asigure plătitorului posibilitatea să își spună punctul de vedere”, a declarat Fritz.
El a mai subliniat că ”această suspendare ne va da un spațiu de timp, de negociere”, deși nu a precizat ce ar fi de negociat în acest caz.
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - Timpark urează…
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice…
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase…
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința…
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se…
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează…