Administratie

Colterm taie trei posturi de directori și 800.000 de lei din fondul de salarii

Aflată la fundul sacului, conducerea societății Colterm pare, în sfârșit, dispusă să ia măsuri drastice pentru a mai reduce din pierderi. Iar acum aceste măsuri iau forma tăierii a trei posturi de șefi și reducerea fondului de salarii. Consiliul de administrație a decis renunțarea la mai mulți directori.

Consiliul de Administrație al Colterm a decis, în ședința din această săptămână, să eficientizeze activitatea companiei, aflată într-o situație financiară dificilă în ultimii ani, prin reducerea posturilor de directori de la 7 la 4. De asemenea, se pregătește și o restructurare a companiei.

Primarul Dominic Fritz spune că decizia este una care elimină ”un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice”.

„Consiliul de Administrație a început un proces de transformare masivă a Colterm prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile și să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”, a declarat Dominic Fritz.

Din noua organigramă, aprobată de Consiliul de Administrație al Colterm, au dispărut posturile de director marketing, director comercial și director de producție.

Operațiunea de ”tăiere” nu se oprește aici, urmează și o etapă a doua a acestei reorganizări, Colterm va reduce numărul de posturi cu 20%, ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 160 din numărul total de posturi, în marea majoritate personal neimplicat în procesul de producție.

„În acest moment, cheltuielile salariale ale Colterm se ridică la aproximativ 4 milioane de lei pe lună. Prin această reorganizare vom economisi circa 800.000 de lei pe lună. Acești bani sunt absolut necesari companiei și vor fi folosiți atât pentru investiții, cât și pentru stingerea datoriilor acumulate în ultimii 20 de ani”, a declarat Cristian Mîțu, președintele Consiliului de Administrație al Colterm.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

42 de minute ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

2 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

7 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

7 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

14 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

17 ore ago