Sport

Continuă plecările de la echipa de rugby. Suporterii, foarte supăraţi pe oamenii din club

Prim-divizionara de rugby SCM Timişoara ar fi trebuit să joace în acest weekend la Cluj, în ultimul meci înainte de pauza de vară. Ardelenii au cerut amânarea partidei din cauza mai multor probleme medicale din lot, iar Federaţia a acceptat ca jocul să se dispute în august.

Aşadar, echipa de rugby a intrat în vacanţă mai repede, dar problemele continuă la vicecampioană, iar mulţi jucători plecă de la club, unii dintre ei nemulţumiţi de cum sunt apreciaţi de conducerea tehnică. Primul care a plecat a fost Horaţiu Pungea, un jucător esenţial al echipei. Pilierul a avut un conflict verbal şi fizic cu antrenorul Valentin Calafeteanu şi a preferat să îşi agaţe ghetele în cui.

Marius Simionescu şi-a anunţat recent plecarea, el semnând cu Dinamo şi lăsând să se înţeleagă că nu a mai fost dorit la club deşi este cel mai bun jucător la vârsta lui din ţară. Ionel Melinte, un alt tânăr sportiv de mare potenţial, titular la club şi la naţională, a ales şi el să plece şi va merge cel mai probabil în străinătate. Melinte a fost decisiv în victoria cu Baia Mare din ultimul meci, dar clubul nu a făcut eforturi să îl ţină aici.

Marius Lungu a anunţat şi el că şi-a încheiat şederea în Banat şi cel mai probabil va evolua în continuare la Steaua, echipă de la care a venit, alături de Melinte şi Strătilă, acesta din urmă întorcându-se la Bucureşti încă de anul trecut.

Hickley Vaovasa un jucător complet pe linia de treisferturi, unul dintre cei mai buni rugbişti din ţară va pleca şi el în următoarea perioadă de timp, iar alături de el ar putea pleca şi alţi sportivi cărora le expiră contractul în această lună.

Pentru toată acestă situaţie neplăcută la cel mai de succes club al Timişoarei din acest mileniu, suporterii arată cu degetul către antrenorul Vali Calafeteanu şi managerul sportiv Dan Borzaş. Ei sunt acuzaţi că au creat o atmosferă ostilă la formaţie, că jucătorii pleacă din cauza lor şi că echipa ar putea mai mult dacă nu ar fi ei în club. La meciul cu Baia Mare celor doi li s-au cerut demisia, însă dorinţa suporterilor nu a fost ascultată. Mai mult, Calafeteanu nu a vrut să dea declaraţii după meci, deşi Timişoara învinsese campioana en-titre.

Pauza competiţională ar putea fi un sfetnic bun, iar la echipă să se întâmple şi ceva schimbări de bun augur, dar este greu de crezut atâta timp cât SCM nu are o conducere bine definită, un Consiliu de Administraţie, sau măcar specialişti în birouri.

Foto: Leonard Ardelean

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

7 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

12 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

15 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

15 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

15 ore ago