Administratie

Muzeul Național a Banatului e pregătit de Noaptea Muzeelor. La Bastionul Theresia va fi și un minimaraton de vaccinare

Muzeul Național al Banatului pregătește un maraton de evenimente cu ocazia ”Nopții  Muzeelor 2021”. Pe lângă evenimentul principal, mai sunt incluse în program ”Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării la Muzeul Național al Banatului” și ”Je suis Giselle”, un spectacol de dans contemporan.

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează un maraton de evenimente, sâmbătă, 12 iunie, în curtea și la mansarda Bastionului Theresia.

”Noaptea Muzeelor 2021” este un eveniment tradițional, organizat în fiecare an de cea mai importantă instituție muzeală din Timișoara. Accesul vizitatorilor în expoziții este gratuit. Vor putea fi vizitate patru expoziții: ”Patrimonium 2020”; ”Politehnica Centenar”, expoziție dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, un omagiu adus de către suporterii timișoreni echipei favorite; ”The Taranterra Project”, expoziție de tarantule vii, parte din cea mai mare colecție de profil din țară, dar și expoziția permanentă din Muzeul Ștefan Popa Popas. Programul de la ”Noaptea Muzeelor 2021” este de la ora 15.00 la 03.00.

O a doua acțiune inclusă în proiect este ”Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului”. Va fi un eveniment care împletește istoria cu actualitatea. În același timp cu reconstituirile istorice, în spațiul din curtea bastionului Theresia, are loc și Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului. Direcția de Sănătate Publică Timiș și voluntarii de la Spitalul Județean ”Pius Brînzeu” Timișoara, secția Anestezie și Terapie Intensivă, coordonați de Dorel Săndesc și Giorgiana Bobouțanu, sunt partenerii din acest proiect. Vaccinarea se va putea face fără programare, doar cu actul de identitate. Vor fi disponibile două vaccinuri anti-COVID-19, PfizerBioNTech și Johnson&Johnson. Imunizarea va avea loc între orele 15.00 și 03.00.

De asemenea, au loc spectacole acustice de muzică istorică, de la ora 19.00, ”Peregrinii” vor pune în scenă un spectacol de muzică istorică medievală, de la ora 21.30. Îi urmează, de la ora 22.30, trupa ”Amor Flammis – Dr. Schnabel, Pest Medicus”, cu un spectacol care prezintă poveștile medievale despre Marea Ciumă și lupta pentru supraviețuire a oamenilor dintr-o lume devastată de ceea ce ei credeau a fi forțe ale Răului.

O ultimă acțiune,”Je suis Giselle”, un spectacol de dans contemporan, organizat în parteneriat cu ”Unfold Motion”, va avea loc de la ora 20.30, în curtea bastionului Theresia.

Accesul la spectacolele din curtea bastionului se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la ”Noaptea Muzeelor 2021”. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CJ Timiș oferă finanțare de până la 250.000 de lei pentru proiectele culturale

Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, anunță deschiderea apelui…

48 de minute ago

În zona Modern au fost amenajate 40 de noi locuri de parcare, în locul unor foste garaje

Locuitorii din Zona Modern au la dispoziție 40 de noi spații noi de parcare în…

52 de minute ago

Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care…

3 ore ago

Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş

Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din…

4 ore ago

Locul unde şcoala se face cu suflet! Rezultate excelente pentru elevii din Jebel la Evaluarea Naţională

Omul sfinţeşte locul. Şi asta se întâmplă la Şcoala Gimnazială Martin Şuboni din Jebel, acolo…

5 ore ago