Politica

PNL Timiş renunţă la STPT, pentru SDM. Din culisele negocierilor pentru societăţile Consiliului Local

PNL şi USR PLUS au ajuns la o înţelegere privind modul în care se vor împărţi conducerile societăţilor din subordinea Consiliului Local. Astfel, PNL Timiş a primit controlul asupra SC Pieţe şi SDM, reunţând prin urmare la STPT. În negocieri a intrat şi o “deconcentrată” din subordinea ministrului Cătălin Drulă.

Oficial, atât liderii PNL Timiş, cât şi ai USR PLUS Timiş, afirmă că nu există negocieri pe funcţii la societăţile din subordinea Consiliului Local, ci doar discuţii de strategie. „Nu am discutat posturi, am discutat strategii, pentru că sunt probleme diverse”, a afirmat recent preşedintele PNL Timiş şi al CJ Timiş, Alin Nica.Au existat discuţii despre direcţia în care vrem să mergem cu aceste societăţi. Dar scopul este să reformăm aceste societăţi şi să atragem profesionişti”, a fost, de această dată, pe aceeaşi lungime de undă cu Nica, şi primarul Timişoarei Dominic Fritz, în curând preşedinte al USR PLUS Timiş.

Şi totuşi, dincolo de “strategii” şi “direcţii”, s-a discutat şi despre împărţirea controlului asupra acestor societăţi, ne-au declarat unele surse. Astfel, PNL Timiş a primit controlul asupra SC Pieţe şi SC Drumuri Municipale (SDM). La Pieţe, liberalii au pus deja manager, în persoana lui Liviu Cocean. La SDM manager este Valentin Martânov, încă din perioada administraţiei Ciuhandu. El nu este membru de partid şi, foarte probabil, liberalii nu-l vor schimba din funcţie. Interesant ete faptul că, până acum, se ştia că PNL ţine mult la STPT, societate condusă de Nicu Bitea. Se pare însă că au renunţat la ea, iar o dovadă ar fi şi schimbarea discursului lui Nica în această privinţă.

“Dacă vor schimbarea managerului s-o spună, dar eu cred că e o strategie greşită. Trebuie un motiv foarte serios, în urma unei analize, ori eu nu am văzut aşa ceva. Dacă vor să schimbe managerul STPT, doar aşa, atunci e şi o chestiune politică, pe care trebuie să o discutăm în alianţă”, spunea Nica pe 5 februarie.

“La STPT situația e dificilă, e complicată, trebuie stabilită care e strategia de mobilitate urbană, cât de mare e subvenția acordată, la aceste întrebări trebuie să răspundă administrația locală”, menţiona Nica, patru luni mai târziu, pe 4 iunie.

Mai trebuie spus că, potrivit surselor noastre, PNL a obţinut în aceste discuţii şi păstrarea funcţiei de director al RAR Timiş, funcţie deţinută de Cosmin Costa. RAR se află în subordinea MInisterului Transporturilor, condus de deputatul USR PLUS de Timiş Cătălin Drulă. Acesta deja a schimbat-o din funcţie pe PNL-ista Mihaela “Bubu” Calescu de la şefia Administraţiei Canalului navigabil Bega.

Prin urmare, dintre societăţile municipalităţii, USR PLUS va rămâne cu cele două “probleme”, Colterm şi STPT, precum şi cu Horticultura. Aquatim (manager Ilie Vlaicu) este o societate performantă, astfel că nu problema schimbării nici a managerului şi nici a “direcţiei” sau “strategiei”.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

7 minute ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

2 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

3 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

8 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago