Politica

Se stabilesc numele care vor funcția de președinte al PNL Timișoara. Viceprimarul Cosmin Tabără și Raul Ambruș, candidații probabili

Sâmbătă, 3 iulie, se va alege noul președinte al PNL Timișoara. Funcția rămasă liberă în urma demisiei lui Dan Diaconu, era ocupată cu titlu de interimat, de la momentul alegerilor locale, de șeful PNL Timiș, Alin Nica.

Luni este ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru funcția de președinte al PNL Timișoara. Deocamdată, oficial, singurul candidat care a și depus o cerere de candidatură este Raul Ambruș, președintele tineretului liberal, dar și consilier local din partea partidului. Iar momentul a fost marcat oficial printr-o avalanșă de postări apărute pe diferite grupuri de informare de pe Facebook, destinate publicului timișorean.
În cursul zilei de luni este așteptat să își depună candidatura și Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei. El a fost cerut insistent la stabilirea conducerii municipalității de către partenerii de la USR, care au refuzat acceptarea unei alte persoane de la PNL, care a făcut parte din vechea administrație.
Deși s-a vorbit destul de mult despre candidatura la șefia filialei timișorene din partea lui Marilen Pirtea, se pare că deputatul liberal pare tot mai puțin aproape de o eventuală candidatură.
Conducerea filialei Timișoara a partidului era asigurată de către Alin Nica, președintele PNL Timiș. Postul era ”vacant” după ce Dan Diaconu și-a dat demisia din funcție imediat după alegerile locale din 2020. El s-a alăturat, astfel, deciziei luate de fostul său șef de partid, dar și de la primărie, Nicolae Robu, care a demisionat în urma pierderii rușinoase a alegerilor, la o distanță imensă, în fața candidatului USR, Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

3 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

59 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

18 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

18 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

19 ore ago