Politica

Senatorul Raoul Trifan arată motivele pentru care a fost demisă Renate Weber

Senatorul USR PLUS de Timiş Raoul Trifan s-a numărat printre cei 247 de parlamentari care au votat astăzi pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber. El a prezentat mai multe motive pentru care Weber trebuia demisă, menţionând din start că aceasta şi-a depăşit atribuţiile legale.

Plenul Parlamentului a votat astăzi pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poprului, Renate Weber, fiind date 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”. Cu o zi înainte, parlamentarii au respins rapoartele de activitate pe 2018, 2019 și 2020 ale Avocatului Poporului. Printre cei cae au votat pentru demitere s-a număart şi senatorul UR Plus de Timiş Raoul Trifan, care imediat după vot şi-a motivat demersul printr-o postare pe Facebook

“Din analiza activității doamnei Renate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, a reieșit că aceasta și-a depășit atribuțiile legale sau nu și-a îndeplinit corect rolul și obligațiile și a încălcat în mai multe rânduri atât diverse legi cât și Constituția. Pentru a da câteva exemple, de la numirea în funcție și până în prezent, Avocatul Poporului nu a transmis Parlamentului și Guvernului raportul special și recomandările sale privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal. De asemenea, în 2020, nu și-a îndeplinit, rolul și obligațiile legale în domeniul apărării, protecției și promovării drepturilor copilului, aceștia fiind clar afectați de restricțiile adoptate pe durata pandemiei și expuși actelor de violență domestică ori infracțiunilor de agresiune sexuală. Tot în ultimul an, Avocatul Poporului a îngreunat combaterea pandemiei COVID-19 și a declanșat, fără un temei concret, mecanismul național privind prevenirea torturii, ceea ce a dus la punerea sub monitorizare a mai multor spitale și centre de carantinare de pe întreg teritoriul național.  Tot ea și-a folosit funcția în interes personal în încercarea de a-și păstra pensia specială prin contestarea la CCR a legislației de eliminare a unor astfel de pensii”, a transmis Trifan.

Trifan mai spune că Renate Weber că, în loc să apere drepturile și libertățile românilor, şi-a apărat doar interesele proprii sau ale partidelor care o susțin, inclusiv prin acțiuni de îngreunare a combaterii corupției.

“Nu știu câți români s-au simțit cu adevărat reprezentați în ultimii ani de către Avocatul Poporului, dar îmi doresc să avem cât mai repede o persoană competentă în acest rol, o persoană care să reprezinte cu adevărat interesele cetățenilor României”, a mai scris Trifan.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

5 minute ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

4 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

7 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

7 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

8 ore ago