Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat joi primele trei contracte de finanţare ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfășurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor trei contracte este de 22.503.267 lei, iar beneficiarul este Municipiul Timişoara.
Mai mult de jumătate din bani merg pentru transformarea fostului spital de dermatologie în centrul Cultural Mărășești, iar celelalte două la transformarea în centre de cultură a fostelor cinema Victoria și Dacia.
„Transformarea Timișoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării orașului, a administrației, a managementului operatorilor culturali și a oricărui factor direct implicat. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism și chiar parteneriate de lungă durată, cu beneficii directe atât pentru timișoreni, cât și pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investiții care urmează a fi finanțate sunt cele care pot trece testul timpului și care asigură sustenabilitatea acțiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Primul contract semnat este cel pentru ”Reabilitare Cinematograf Dacia Timișoara”,
Valoarea contractului este de 6.317.870 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus.
Cel de-al doilea vizează ”Reabilitare Cinematograf Victoria Timișoara”. Valoarea contractului este de 4.660.281 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.
A treia finanțare se referă la ”Refuncţionalizare clădire din spital de dermatologie în spaţiu multicultural Timişoara”. Valoarea contractului este de 11.525.116 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanțării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 21.327.879,08 lei cu TVA inclus.
Cele trei obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Contractele pentru investițiile finanțate multianual încheiate între Ministerul Culturii şi Municipiul Timișoara au o durată de maximum 2 ani. Contractele urmează a fi semnate și de Municipiul Timișoara.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…