Politica

Război liberal fără sfârșit. Membrii aripii Ambruș, invitați la sediul județean pentru a fi sancționați

Disputele dintre cele două tabere ale PNL, cea pro Nica și cea pro Ambruș continuă, iar cei care au continuat ședința de sâmbăta trecută sunt acum invitați la sediul județean … pentru a fi sancționați. Ședința de sancționare ar urma să aibă loc marți, spun cei din PNL Timișoara – Ambruș, și ar include o listă de zeci de membri.

”Conducerea județeană interimară a PNL Timiș a început prigoana împotriva membrilor PNL Timișoara”, se spune în comunicatul de presă transmis de PNL Timișoara – Ambruș. Astfel, marți ar urma să se pună în practică o sancționare în masă a câtorva zeci de liberali, care au rămas la ședința cu circ de sâmbătă și au participat la alegerea unei noi conduceri a filialei Timiș.

”Așa zisul Birou Politic Local al PNL Timișoara, inventat de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și pe care îl considerăm ilegitim, propune spre sancționare zeci de membri ai PNL Timișoara, pentru că au refuzat decizia nestatutară a președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor din data de 3.07.2021. Drept urmare aceștia au fost convocați la sediul partidului marți, 13.07.2021, pentru a li se comunica sancțiunea. Biroul Politic ales al PNL Timișoara se declară indignat de atitudinea revanșardă cu care sunt tratați colegii noștri fiind târâți într-un nou scandal orchestrat de conducerea județeană interimară”, au transmis cei din aripa Ambruș.

Ca dovadă a dorinței de sancționare, aceștia prezintă și un printscreen după un mesaj primit de unul dintre membri, un text destul de… sadic, în care respectivul membru este invitat politicos la ședință pentru a-și exprima punctul de vedere referitor la ”ședința CCL amânată”. După care, tot pe un ton politicos, i se mai transmite că ”La ședință se va lua în discuție propunerea de sancționare a dvs. în conformitate cu prevederile art.26 alin1 lit. c) din Statutul PNL pentru urmatoarele considerente, prin comportamentu dvs. Din data de 03.07.2021, de a refuza decizia președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor”.

De asemenea, cei care ar reprezenta PNL Timișoara mai spun că nu e corect ca nume cu reputație să fie incluși în scandal.

”Nu putem accepta ca membri cu reputație impecabilă în societate precum Mirel Pop, doctorand al Facultății de Medicină Veterinară, de profesie medic veterinar, Ruseț Vasile, membru al PNL de la începutul anului 2009 sau Sîrbu Alin, membru PNL din anul 2007 și cadru didactic în mediul universitar, să fie convocați de “organele” politice și să fie tratați de o asemenea manieră pentru simplul motiv că și-a exprimat în mod democratic dreptul la vot în cadrul alegerilor din 3.07.2021. În aceeași situație se află și Cătălin Iapă, fost secretar de stat al partidului, cu o activitate ireproșabilă în această funcție, Cristian Miclăuș, membru PNL cu o vechime de 9 ani, antreprenor, licențiat în științe economice la Universitatea de Vest din Timișoara și Colhon Adrian, membru PNL din Mai 1990. Aceștia și încă mulți alții sunt “scandalagii” care au făcut zeci de campanii pentru Partidul National Liberal și sunt puși la zid de oameni precum Dănuț Groza și Alin Nica”, se mai precizează în anunțul semnat Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara.

Printre cei convocați se află și președintele ales sâmbătă, Raul Ambruș, căruia i se dorește suspendarea calității de membru PNL pentru a fi obstrucționat în activitatea politică viitoare.

”Prigoana pornită împotriva unor oameni implicați activ în viața de partid nu este echilibrul pe care l-am fi așteptat de la colegi liberali care prin munca tuturor membrilor săi au obținut succesul electoral din 2020. Constatăm cu regret lipsa de respect cu care conducerea județeană interimară îi tratează în continuare pe membrii săi. PNL Timișoara nu va accepta preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gura promovată de conducerea județeană interimară. Opriți distrugerea PNL Timișoara prin impunerea unor perosane și a unui birou „fantomă” cu forța, doar pentru că țineți cu dinții de niște funcții”, se spune în finalul comunicatului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago