Politica

Alegeri cu final așteptat la USR PLUS. Dominic Fritz, candidat unic, e gata să preia conducerea filialei Timiș

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, trece duminică prin una dintre cele mai lejere competiții din viața sa politică de până acum. El concurează pentru postul de președinte al USR PLUS Timiș, din postura de unic candidat, aceasta după ce Raul Olajos a decis să renunțe la candidatură în ultimul moment. Acum, Fritz are o viziune nouă pentru județ, una în care contează prosperitatea Timișoarei, dar și a mediului rural timișean.

”Am depus și eu candidatura pentru poziția de președinte”, spune Dominic Fritz, care duminică așteaptă voturile colegilor săi din filiala județeană. De la ”și eu” el a ajuns candidat unic, Raul Olajos, venit din facțiunea PLUS, preferând să renunțe la a mai concura cu un contracandidat care era evident mai bine plasat.

Acum, lui Fritz nu îi rămâne decât să își pună în aplicare un program politic gândit pentru mai bine în Timiș,.

”Sunt primele alegeri după fuziunea între USR și PLUS și prin asta sunt un nou început pentru noi toți după acești patru ani de construcție și vreau să-i mulțumesc lui Cristian Moș pentru tot ceea ce a făcut în calitate de președinte al USR în ultimii patru ani și lui Raul Olajos ca președinte PLUS. Cei doi au crescut aceste două partide și acum mă bucur că putem deschide un nou capitol”, spune Dominic Fritz în ziua alegerilor interne de partid.

Scandalul de sâmbătă de la PNL nu a fost replicat și la partenerii de coaliție locală, campania internă din filiala USR PLUS Timiș a fost super ok.

„Suntem un partid în care sunt oameni mai în vârstă, sunt și oameni tineri, oameni care au poziții în administrație, în consiliul local, dar și oameni care vin din societatea civilă. Cred că astfel putem reflecta și diversitatea în rândul timișorenilor. Astăzi votăm un nou birou județean. Am depus și eu candidatura pentru poziția de președinte și mă bucur că mulți colegi și-au exprimat deja încrederea în mine. Viziunea noastră pentru județul Timiș este ca prosperitatea Timișoarei, ca o capitală a județului, să devină un motor pentru întregul județ. Avem nevoie și de un rural puternic, prosper, de un rural unde buna guvernare aduce transformare și modernizare pentru comunele județului și aici Timișoara joacă un rol important”, a mai declarat Fritz.

Alături de primarul Timișoarei, la vot și în elaborarea programului politic pentru Timiș s-a aflat și Cătălin Drulă, despre care ”neamțul” spune că este probabil cel mai performant ministru din cabinetul Cîțu.

Puțin emoționat de gratulații, cel vizat a spus că este mândru să facă parte dintr-o echipă de calitate cum este cea din Timiș.

„Ne alegem o conducere unică, am trecut printr-un proces de fuziune de succes. M-am înscris în USR în 20 octombrie 2016, e o aventură, o cursă frumoasă care ne-a adus aici și sunt mândru de echipa din Timiș, sunt mândru să fac parte din această echipă și sunt mândru că ne-am ținut de promisiuni. Am ajuns la guvernare în plan național, în plan local îl avem pe Dominic Fritz primar, îl avem pe Cristian Moș vicepreședinte al Consiliului Județean, avem trei primari în județ, prefectul Zoltan Nemeth și numeroși aleși locali”, a spus și Cătălin Drulă, cel care a votat deja, de dimineață, pentru candidatul aflat pe listă pentru șefia locală a partidului.

Numărarea voturilor și anunțul oficial referitor la totalul membrilor de partid care și-au pus ștampila pe buletinul de vot al alegerilor interne va avea loc în cursul serii, când sunt așteptate și rezultatele oficiale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago