O mamă fericită înseamnă un copil și o familie fericită. Este crezul pe care se bazează Asociația Happy Moms care derulează de mai bine de șase ani proiecte menite să contribuie la bunăstarea comunității prin educație antreprenorială și financiară pentru mame, copii, tineri și familii, în general. În fiecare an, asociația derulează 3 mari proiecte: Business Kid – educație financiară pentru copii cu vârste între 7 și 11 ani, Business Teen – proiect de educație antreprenorială pentru tinerii liceeni și Școala antreprenorială pentru femei – proiect de educație antreprenorială pentru idei de afaceri și bussinesuri inițiate de femei.
Recent, proiectul Business KID a câștigat concursul de granturi derulat de Raiffesien Bank astfel că activitățile din ultimul an au fost susținute financiar prin intermediul băncii.
În fiecare an, prin acest concurs de granturi pentru proiecte de educație derulate de ONG-uri și instituții de învățământ, Raiffeisen Bank finanțează 10 planuri educaționale care pot schimba în bine viitorul comunităților în care trăim. Anul acesta, toți cei care au un proiect de educație pentru comunitatea lor pot înscrie ideile până pe 29 iulie și pot câștiga până la 50.000 de lei pentru implementarea acestora. Detalii aici.
Având la bază antreprenoriatul, așa s-a născut proiectul Business Kid, un program online, inovativ, de educație financiară pentru copii, prin intermediul căruia aceștia deprind informații relevante domeniului financiar prin teatru, povești, activități interactive și cărți speciale.
Cum își propune acest proiect să schimbe viața tinerilor care iau parte la aceste cursuri?
Dana Lupșa (fondator Asociația Happy Moms): Educația antreprenorială este filonul întregii activități pe care noi o derulăm. Anual, sute de femei, tineri și copii intracționează în diverse forme cu activitățile asociației și astfel ne atingem scopul de a educa generații mai responsabile financiar. Împreună cu noi, familiile învață cum să își organizeze cât mai bine banii și cum să se concentreze pe ceea ce au. Business Kid este primul program online de educație financiară prin poveste pentru copii și o are în prim-plan pe Mimi – ghidul copiilor în universul financiar, cu ajutorul căreia descoperă noțiuni financiare, rezolvă exerciții distractive și provocatoare pentru fixarea noțiunilor, află povești captivante și li se oferă sfaturi.
În ce a constat proiectul din 2020 care a câștigat finanțare prin Raiffesisen Comunități?
Dana Lupșa (fondator Asociația Happy Moms): Programul a inclus crearea de 3 webinarii, 6 podcast-uri, un e-book și o carte tipărită care să ajungă la cei 1.250 de copii implicați și cele 50 de cadre didactice parte din proiect. De altfel, inspirația din spatele programului Business Kid a venit chiar din familia mea. Am observat cât de des intră copiii săi în contact cu noțiuni legate de bani și de antreprenoriat și am decis să demarez acest proiect. Sute de copii au învățat noțiuni clare și utile legate de bani, economii, buget, cheltuieli, dar și despre donații și generozitate.
Cum ați cataloga colaborarea cu Raiffeisen Bank?
Dana Lupșa (fondator Asociația Happy Moms): Știam că există această competiție anuală, o urmăream îndeaproape. Am aplicat și în alți ani, în 2018 mai exact însă abia în 2020 am avut și primul proiect câștigător. A fost un succes pentru noi și am primit 48.350 RON. Banii au fost folosiți pentru toate acțiunile prevăzute în proiectul Business Kid: webinarii, podcast, ebook și cartea tipărită, iar satisfacția este foarte mare. Prin intermediul acestui proiect, copiii și învățătoarele au deprins noțiuni financiare necesare unui adult responsabil în deciziile financiare.
Cu încredere recomand altor organizații să aplice în cadrul competiției. În primul rând, datorită seriozității procesului de selecție, a criteriilor transparente, a relației cu finanțatorul, dar și a rezultatelor ce pot fi obținute prin finanțare. Colaborarea cu reprezentanții Raiffeisen Bank a fost una extrem de promptă, corectă, transparentă, am primit răspunsuri detaliate de fiecare dată, iar tonul a fost unul prietenos și deschis. Le mulțumesc pentru modul în care au ales să trateze această relație și pentru calitatea întregului proces de comunicare!
Pe lângă Business Kid, asociația coordonează și alte proiecte, precum o tabără de educație nonformală pentru copii din familii defavorizate cu rezultate excelente la învățătură, dar și Business Teen, o sesiune de mentorat, cursuri si competiție de planuri de afaceri pentru adolescenți care își caută vocația între angajat și angajator.
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…