Politica

Cătălin Iapă e sigur pe el: Doar Raul Ambruș mă poate da afară, nu BPJ al PNL Timiș

Amenințat cu excluderea din partid, Cătălin Iapă, liberalul fost secretar de stat, rămas în ”aripa” Ambruș în urma scandalului de la alegerile de sâmbătă, le spune celor din conducerea județeană că nu îl pot da afară. De asemenea, el prezintă și argumentele care opresc o asemenea măsură radicală pentru restul colegilor săi pomeniți înaintea ședinței Biroului Politic Județean ”executoriu” de marți.

Conform celui care a fost mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu, el ar putea fi dat afară doar de … Raul Ambruș. De asemenea, BPJ nu ar putea da afară din partid nici restul rebelilor care au continuat alegerile la filiala Timișoara.

Acum citesc în preșă că au dat pe surse că vor exclude 4 membri din PNL prin decizie a BPJ, mâine (n.r. marți): pe mine, pe noul președinte BPL Timișoara, Raul Ambruș, pe parlamentarul Claudiu Chira și pe Liviu Cocean. Dacă prin vot nu pot câștiga, speră că pot prin excluderi. Dar nu pot. Doar se vor făcea și mai tare de râs.

Nu au cum să ne excludă prin decizie BPJ. Statutul prevede că membri simpli, așa cum sunt eu, pot fi excluși doar prin decizie BPL. Deci pe mine mă poate exclude din partid doar echipa lui Raul Ambruș. Claudiu Chira, care este parlamentar, nu poate fi exclus de BPJ, e nevoie de o decizie de excludere de la nivel național, de către Consiliul Național. Raul Ambruș și Liviu Cocean sunt membri BPJ, pot fi excluși doar prin decizie la un nivel mai înalt, doar de către CDJ, nu de către BPJ”, spune Iapă.

În scopul afirmațiilor sale, el aduce în prim plan statutul partidului.

”Art. 22, 3. Excluderea se hotărăște în conformitate cu prevederile din prezentul Statut.

Art. 27 1. Sancționarea membrilor care nu ocupă funcții la niciun nivel, în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se decide de către BPL (BPSMB), pentru sancțiunile prevăzute la Art. 26 si se valideaza de catre BPJ.

Art. 28 1. Sancționarea membrilor ce ocupă funcții la nivel județean, în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăște de către BPJ, pentru sancțiunile prevăzute la Art. 26 alin.1 lit. (a) și (b), respectiv de către CDJ, la propunerea BPJ sau a organismelor ierarhic superioare, pentru sancțiunile prevăzute la Art. 26 alin. 1. lit. (c), (d), (e), (f), (g) și (h).

Art. 30 1. Sancționarea membrilor care ocupă funcții la nivel național – cu excepția celor aleși la Congresul PNL (CON) – în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăște prin votul CN la propunerea BEx și se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult 5 zile”, mai menționează Iapă.

Din informațiile pe care le deține, Cătălin Iapă mai menționează că nici în aripa Nica – Groza nu mai sunt toți liberalii supuși.

Oricum, am înțeles că și dacă vor supune, abuziv, fără să respecte statutul, la vot în BPJ excluderea noastră, nu mai e o majoritate care să îi asculte orbește, lumea s-a lămurit și se lămuresc din ce în ce mai mulți. Sâmbătă au pierdut PNL Timiș și nu vor să accepte. Tot mai mulți primari sunt împotriva modului de a conduce așa organizația. Tot mai mulți membri văd cum sunt conducătorii PNL Timiș actuali și nu aprobă astfel de comportament, oamenii vor schimbare. Între timp, noul Birou Politic PNL Timișoara și-a început deja activitatea. Mult succes Raul Ambruș și noua echipă PNL Timișoara!”, încheie Iapă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

9 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

10 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago