Economic

Ministrul Cătălin Drulă e fericit: Lucrările la ”rușinea națională”, de la Coșevița, sunt gata la timp/VIDEO

Cu zâmbetul pe buze, ministrul Transporturilor a anunțat duminică, la Timișoara, că lucrările la DN 68 A, porțiunea dintre Margina și Holdea, pe care el o numea „o rușine națională” se vor finaliza la finele săptămânii viitoare, așa cum era stabilit. Ultimele imagini, aeriene, realizate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, arată cât de frumos e asfaltul ca în palmă, așternut pe toată porțiunea de drum național ce ține loc de autostradă, celebrul tronson cu tunelurile pentru urși.

„Vom avea un drum decent. Pe DN68A, pe cei mai afectați 4 km, știți că era deteriorat, a fost refăcut complet carosabilul, inclusiv fundația. A fost refăcută până în temelii, au fost scoase toate straturile, mers și eliminat pernele de balast, drenate izvoarele, pus balast, piatră spartă și trei straturi de asfalt, cu contractor extern, iar pe 6 km, unde fundația era bună, a fost refăcut stratul asfaltic în regie proprie de DRDP Timișoara. Se fac si consolidări de acostamente, toaletări de arbori, refacere de marcaje, până când va fi gata autostrada, sa fie acest drum într-o stare decentă. Era bine să se facă din timp, am avertizat înca din 2016 ca acest by-pass rămâne încă multă vreme și că trebuie refăcut. Am ajuns să-l facem în 2021, e bine și așa. Nu vom avea încă autostrada, care este soluția definitivă, dar și acolo am făcut pași importanți înainte. Am deblocat acel proiect care era suspendat de luni de zile, s-au depus candidaturile la licitația pentru sectorul de nouă kilometri Lugoj-Deva lotul 2. Suntem pe final cu evaluarea și selectarea listei scurte a celor șase firme care vor depune oferte. E o licitație cu pre-calificare. Este unul dintre cele patru proiecte de autostradă inclus în PNRR”, a declarat Cătălin Drulă. Ministrul Transporturilor.

El a mai subliniat că pentru drumul de legătură cu autostrada din zona Sânandrei, noua descărcare spre autostrada A1, din drumul Timișoara – Arad, a fost emisă vineri autorizația de construire.

„Practic, am creat toate premisele ca constructorii să lucreze pe aceste proiecte și le vom monitoriza foarte serios, nu acceptăm întârzieri. Lucrăm și la viitoarele proiecte de infrastructură, că vorbim de viitoarea magistrală de cale ferată, că vorbim de închiderea inelului prin varianta de ocolire vest sau de autostrada Timișoara-Serbia, care este în fază avansată de pregătire”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Legat de noul drum de acces al Timișoarei, spre A1, acesta e un contract solid, cu un studiu de fezabilitate corect, făcut la zi și nu unul uitat în sertare.

„Vine proiectul tehnic în săptămânile următoare și trecem la execuție. Din septembrie vor curge cele 18 luni pentru construcție. Mergem pe termenele contractuale. E un contract ce nu are blocaje, am făcut exproprierile, nu sunt motive. Este un studiu de fezabilitate recent, nu uitat în sertar, n-ar trebui să fie probleme în derulare”,a mai subliniat Cătălin Drulă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

7 ore ago