Politica

Minuni și pace la PNL în Timiș? Au apărut șapte candidați pentru postul de șef al PNL Timișoara, inclusiv Raul Ambruș

Printr-un mail transmis pe adresa redacțiilor din presa timișoreană, PNL Timiș ne anunță că Raul Ambruș, cel ales președinte al PNL Timișoara în urma alegerilor declarate ilegale de cei din ”aripa” Nica, ar fi anunțat că ”a renunțat la biroul său politic nestatutar și și-a depus candidatura pentru șefia organizației PNL Timișoara”. Și mai ciudat, anunțul spune că alături de el și-ar fi depus candidatura încă șase membri din ”aripa” Ambruș, toți pentru aceeași funcție de președinte al PNL Timișoara!

De obicei extrem de vocali pe această temă, mai ales în mediul online, atât Raul Ambruș, dar și deputatul Claudiu Chira, cel din urmă rămas alături de cel ales președinte al organizației municipale în urma alegerilor cu scandal, nu au absolut niciun anunț pe această temă.

Conform comunicatului PNL Timiș, Ambruș ar fi renunțat la ”biroul său politic nestatutar” și ”a lăsat deoparte pretențiile sale nelegitime”.

”Raul Ambruș s-a înscris astăzi în competiția pentru președinte al organizației PNL Timișoara recunoscând activitatea Biroului Politic Local pe care l-a contestat în repetate rânduri. Raul Ambruș a renunțat la biroul său politic nestatutar și și-a depus candidatura pentru șefia organizației PNL Timișoara. Autoproclamat președinte al PNL Timișoara, acesta a lăsat deoparte pretențiile nelegitime la conducerea organizației și a acceptat că voința unui grup restrâns de persoane nu poate trece peste prevederile statutare”,se spune în comunicat.

Informarea PNL Timiș devine și mai ciudată atunci când se anunță că și alți șase membri din respectiva grupare ar fi decis să-și depună candidatura pentru același post de președinte al PNL Timișoara!

”Alături de Raul Ambruș, pentru aceeași funcție de președinte, s-au mai înscris alți 6 candidați: Claudiu Chira, Mariș Daniela, Munteanu Adina, Pîrva Cantemir, Neșcu Ioan Viorel, Stoica Dan Alexandru. Toate candidaturile depuse vor fi analizate în cadrul procesului de organizare a alegerilor din 31 iulie 2021. Mâine, sâmbătă, 24 iulie, este termen limită pentru înscrierea în competiția alegerilor de la PNL Timișoara”, se spune în încheierea comunicatului.

Deși am solicitat lămuri legate de acest subiect, nu am reușit să obținem prea multe lămuriri din cadrul PNL Timiș. Totuși, se pare că la mijloc e o mișcare strategică a ”aripii” Ambruș. Aceasta a depus la Curtea de Arbitraj a PNL o cerere de judecare a conflictului dintre părți. Cum o decizie în judecarea cazului nu s-a luat și nu va fi luată până pe 24 iulie, data limită de depunere a candidaturilor pentru funcția de președinte a PNL Timișoara, de fapt reluarea alegerilor decisă de conducerea politică de sub Alin Nica, reprezentanții aripii adverse au decis să își depună candidaturile pentru a nu… rata oportunitatea de a candida din nou pe acest post. În concluzie, anunțul despre renunțarea la ”biroul politic nestatutar” și la ”pretențiile nelegitime la conducerea organizației” trebuie privită cu circumspecție.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

14 minute ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

O oră ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

2 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago