Politica

PNL Timișoara, aripa Ambruș, avertizează: suspendările dictate de PNL Timiș sunt nestatutare/Update. Reacţia PNL Timiş

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara, adică aripa Ambruș, le atrage atenția colegilor care se află în conducerea județeană interimară a PNL Timiș că suspendările dictate împotriva ”rebelilor” care au participat la alegerile pe municipiu dictate sunt nestatutare. Anunțul vine după ce atât președintele ales al PNL Timișoara, Raul Ambruș, dar și alți șase membri, și-au depus candidatura pe același post de președinte, pentru reluarea alegerilor.

În acest moment, conducerea județeană a PNL Timiș a emis un comunicat de presă cel puțin interesant, prin care anunța că Raul Ambruș ar fi recunoscut, prin acceptarea unei candidaturi, faptul că ”a renunțat la biroul său politic nestatutar și și-a depus candidatura pentru șefia organizației PNL Timișoara” https://debanat.ro/2021/07/minuni-si-pace-la-pnl-in-timis-au-aparut-sapte-candidati-pentru-postul-de-sef-al-pnl-timisoara-inclusiv-raul-ambrus_339334.html .

Riscul major legat de candidaturile depuse este legat de faptul că aceste candidaturi să nu fie acceptate de conducerea PNL Timiș, pentru că cei în cauză ar fi suspendați.

În aceste condiții, cei reuniți sub numele de ”Biroul Politic ales al PNL Timișoara” au prezentat acest anunț.

Biroul Politic ales al PNL Timișoara informează opinia publică despre decizia nr. 4 din 8 iunie 2021 a Comisiei de organizare a alegerilor din PNL, care ne-a fost comunicată astăzi, 26 iulie, care prevede că “în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile și suspendările membrilor din baza de date, cu excepția prevederilor art.22, pct.2, lit. E-i“. se spune în comunicat.

Cei în cauză precizează că niciun coleg suspendat nu se regăsește în situația de la art.22, pct.2, lit. e-i, care se referă la pierderea calității de membru al PNL prin retragere, radiere sau excludere în caz de deces, condamnare penală definitivă, care urmare a stabilirii de către instanțele de judecată a calității de colaborator al Securității sau interzicerea exercitării drepturilor cetățenești prin hotărâre judecătorească.

În concluzie, cei de la PNL Timiș ar trebui să știe că suspendările dictate ar fi ilegale, se mai spune în comunicat.

Prin urmare atragem atenția conducerii județene interimare a PNL Timiș că deciziile de suspendare ale colegilor noștri sunt nestatutare, așa cum Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a susținut de la bun început”, se mai spune în informare.

Raul Ambruș, președintele ales al PNL Timișoara, la scrutinul cu scandal din urmă cu mai mult de o lună, opiniază că ar trebui oprită, ceea ce numește, mascarada celor care nu știu să piardă.

Cred că este momentul să ne oprim din toată mascarada pusă în scenă de oameni care nu știu să piardă. Acum se întâmplă exact ceea ce noi am susținut de la bun început, că propunerile sau deciziile luate de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica sunt nestatutare. Îmi exprim regretul că sute de colegi de partid au fost ținuți într-o tensiune inacceptabilă aproape o lună de zile, când calea normală, firească, era să așteptăm deciziile forurilor superioare ale PNL. Cred că toată lumea a înțeles că PNL Timișoara este o organizație cu personalitate, verticală, cea mai puternică a PNL Timiș și care nu se lasă târâtă în jocuri mărunte puse la cale de oameni mici, care sunt gata să sacrifice orice pentru interesele lor meschine și care nu au curajul să-și privească colegii în ochi așa cum s-a întâmplat în data de 3 iulie când au părăsit ședința de alegeri. Mulțumesc membrilor PNL Timișoara că au avut încredere în echipa aleasă pe 3 iulie, pentru susținerea necondiționată și pentru unitatea pe care au arătat-o în aceste momente grele”, a declarat Raul Ambrus, președinte ales al PNL Timișoara.

Update. Conducerea interimară a PNL Timiş dă o interpretare proprie deciziei COCON, anunţând că aceasta nu se aplică retroactiv, astfel că totul rămâne cum s-a stability.

“Completarea deciziei COCON nr.4 din 08 iunie 2021 transmisă astăzi de către Comisia de Organizare a Congresului PNL intră în vigoare pentru perioada viitoare și nu are efect retroactiv.
La momentul votării suspendării celor 20 membri ai PNL Timișoara de către forurile statutare îndreptățite în acest sens, se afla în vigoare Decizia COCON nr.4 din 08 iunie 2021, drept urmare, decizia de suspendare este statutară și rămâne valabilă”,
a transmis, printr-un comunicat de presă, conducerea interimară a PNL Timiş

 

Recent Posts

Festivalul Concurs „Din Comoara Satului”, astăzi, la Ghiroda

Miercuri, 22 mai, începând cu ora 19:00, va avea loc cea de-a XVI-a ediție a…

59 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 22.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

13 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

15 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

16 ore ago