Aquatim şi Primăria Sânandrei au semnat un contract cu o asociere de firme, prin care se vor executa reţele de apă şi canalizare în localităţile Sânandrei şi Carani. Proiectul are o valoare de 27,8 milioane de lei, fără TVA, cea mai mare parte a banilor fiind din fonduri europene. Durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani.
Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean, a fost semnat contractul de lucrări „Execuţie reţele de apă şi canalizare Sanandrei, Carani” cu Asocierea Romtim Instal S.R.L. – AEG Tehnology S.R.L. – Backup Technology S.R.L. La eveniment au participat primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi directorului Aquatim, Ilie Vlaicu. Acest contract face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și are valoarea de 27.814.798,38 lei, fără TVA.
Pentru locuitorii din Sânandrei, investiția înseamnă o conductă de distribuție a apei potabile de 1,6 km, o conducta de transport de la rețeaua din Timișoara la gospodăria de apă din Sânandrei cu o lungime de peste 8 km, rezervoare de apă supraterane, o stație de pompare și o stație de clorinare. În ceea ce privește rețelele de canalizare, vor fi peste 16 km de conducte, 4 stații de pompare și o conductă de refulare de 2 km.
În localitatea Carani lucrările includ rețele de transport și distribuție a apei potabile de circa 8 km și o gospodărie de apă cu rezervor suprateran, stație de pompare și stație de clorinare.
Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 40 de luni perioada de garanție.
„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.
Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…
Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș.…
Taxarea imobilelor nerezidenţiale va fi stabiltă la o cotă de 1,7%, au declarat pentru deBanat…