Timp liber

Adevărata poveste a celui mai celebru cuplu de infractori, Bonnie & Clyde

În ciuda influenței negative în societate, celebrii răufăcători americani ai secolului XX au căpătat o aură legendară, devenind foarte populari la nivel global. Poveștile cu gangsteri, hoți și asasini prind la public, chiar dacă, în mod evident, faptele lor sunt condamnabile și nimeni nu ar dori să interacționeze cu astfel de personaje în viața de zi cu zi. Să ne amintim doar de succesul unor seriale TV precum Narcos, Peaky Blinders ori Mayans MC.

Cine au fost Bonnie și Clyde?

Tâlhari, hoți și chiar criminali în perioada Marii crize economice din secolul trecut, Bonnie Elizabeth Parker (1 octombrie 1910 – 23 mai 1934) și Clyde Chestnut Barrow (24 martie 1909 – 23 mai 1934) au profitat de contextul special din Statele Unite ale Americii și au devenit inamici publici, captând atenția mass-media și implicit a opiniei publice.

Bonnie și Clyde chiar se iubeau?

Bonnie l-a întâlnit pe Clyde în Texas, la vârsta de 19 ani, după ce soțul său (cu care se căsătorise la 16 ani) fusese închis pentru crimă. S-au îndrăgostit puternic, așa că, după ce Clyde a fost arestat pentru un jaf, ea l-a vizitat la închisoare aproape zilnic.

L-a ajutat chiar să evadeze, dar acesta a fost prins rapid. Eliberat condiționat în 1932, Clyde a început seria de tâlhării, jafuri și crime alături de noua sa parteneră, Bonnie, formând astfel un cuplu de infractori incredibil. Bonnie a ajuns, și ea, la închisoare pentru 2 luni, o scurtă pauză de la infracțiuni.

De ce au fost atât de populari Bonnie și Clyde?

În anii `30, jafurile erau destul de frecvente în SUA, mai ales în contextul crizei profunde din domeniul financiar, cu o mulțime de oameni ajunși în situații disperate.

Totuși, o femeie infractor nu avea cum să nu iasă în evidență, iar faptul că aceasta făcea parte dintr-un cuplu de răufăcători făcea peisajul și mai romantic, demn de un scenariu de film. Bonnie & Clyde au fost adesea asociați cu profilul lui Robin Hood, dar se pare că în mod nejustificat.

Erau doar doi infractori nemiloși, care nu ezitau să realizeze asasinate doar pentru a finaliza cu succes jafurile pe care le organizau. Mai rar atacau bănci și companii mari, mai degrabă alegeau ținte mai ușoare precum benzinării și mici magazine. Uneori, se mulțumeau și cu jafuri în care suma furată era de doar 5 sau 10 dolari.

Bonnie și Clyde au acționat în multe state americane – Texas, New Mexico, Oklahoma, Missouri, Iowa, Ohio, Michigan, Illinois și Indiana. Au ucis cel puțin 12 persoane, dintre care 9 agenți de securitate. Interesant este că au fost prinși de cel puțin două ori, dar au reușit să evadeze.

Cine i-a ucis pe Bonnie & Clyde?

În 1934, Bonnie și Clyde au atacat ferma închisorii Easthem din Texas pentru a elibera doi infractori – Raymond Hamilton și Henry Methvin. Ulterior, politiștii și agenții FBI i-au găsit pe Bonnie și Clyde la ferma tatălui lui Methvin, lângă Arcadia, Louisiana. Într-o ambuscadă în apropierea orașului Gibsland, Bienville Parish, cuplul de răufăcători a fost ucis într-o rafală de gloanțe. Înainte de a fi înmormântate, cadavrele au fost expuse în Dallas, fiind o victorie notabilă a forțelor statele în lupta cu infracționalitatea.

Figuri legendare peste ani

Povestea lui Bonnie & Clyde a fost folosită în multe filme și este și astăzi de referință în producții de la Hollywood. Celebru a rămas filmul lui Arthur Penn din 1967, numit chiar Bonnie și Clyde, cu Warren Beatty și Faye Dunaway în rolul personajelor principale.

Cei doi antieroi nu lipsesc nici din zona de casino online, slotul Bonnie și Clyde fiind unul dintre cele care au contribuit din plin la succesul BF Games, un provider parte din compania LV Group, cu o experiență de peste 15 ani în industria jocurilor de noroc. BF Games a lansat și Stunning Hot, Royal Crown și Book of Gates, alte titluri celebre.

Dacă slotul de mai sus a fost lansat în 2019, cu 13 ani înainte, cei de la Deadline Games au început un proiect de joc video pentru PlayStation 3/Xbox 360, însă în cele din urmă au renunțat la el, deși lansaseră chiar și un demo. Mare parte din joc a fost totuși folosit într-un alt proiect, denumit Faith and a 45.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

35 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago