Administratie

Două milioane de la CJ Timiș, un milion de la Primăria Timișoara. Se lansează concursul de proiecte din domeniul sportiv, cu bani de la municipalitate

Ultimul Apel de finanțare al Primăriei Timișoara pentru diferite obiective din oraș este cel destinat sportului. Dacă cei de la Consiliul Județean Timiș au acordat 2,1 milioane de lei la acest capitol, la Timișoara, primăria dă doar un milion.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat Apelul 4/2021 Sport privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local pentru proiecte sportive. Bugetul alocat este de un milion de lei.

Finanțarea se adresează structurilor sportive constituite ca persoane juridice de drept privat/public fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă, înscrise în Registrul Sportiv și afiliate la federații sportive naționale pentru sporturi de performanță sau la Asociația Județeană “Sportul pentru toți’’.

Un solicitant poate depune în cadrul acestui apel de finanțare un singur proiect.

Bugetul apelului este distribuit astfel: 400.000 de lei sunt alocați proiectelor din programului național de promovare a sportului de performanță; 400.000 de lei sunt alocați proiectelor din programul național ‘’Sportul pentru toți’’; 200.000 de lei fond de contestații.

Înscrierile se fac până la 30 august, pe internet beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-4-2021-sport . Aici se pot găsi toate informațiile și documentele necesare aplicării la acest apel de finanțare.

Evaluarea și selecția proiectelor va fi făcută de către comisii formate din evaluatori specialiști, din Timișoara sau externi.

Astfel, suntem în căutare de experți independenți în domeniul sportului pentru formarea comisiilor de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte sportive depuse spre finanțare, anunţă reprezentanţii primăriei. Specialiștii trebuie sa aibă experiență de minim 3 ani și cunoștinte în domeniul finanțărilor publice.

“A venit rândul sportului pentru finanțare și suntem bucuroși să lansăm noul apel. Sportul are un rol esențial pentru comunitatea noastră și, de aceea, are nevoie de sprijin. Invităm organizații sportive și specialiști evaluatori să ni se alăture, conform calendarului pe de site-ul nostru, în dezvoltarea comunității sportive prin proiecte care susțin și promovează sportul de performanță, de recreere sau de masă în Timișoara. Urmează și apelul dedicat proiectelor de tineret, prin care vor putea fi finanțate mai multe inițiative locale’’, transmite Alexandru Boca, inspector programe și proiecte al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridică, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Este finanțat din subvenții de la bugetul local al Municipiului Timișoara și venituri proprii, precum și din sponsorizări sau donații, în condițiile legii. Acesta finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

46 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

11 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

18 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago