Administratie

Lațcău vizitează seara șantierele municipiului. Viceprimarul e mulțumit de ce a găsit pe Calea Buziașului

Viceprimarul Ruben Lațcău continuă serialul în care ne arată că administrația Fritz face lucruri. De această dată imaginile ne duc pe șantierul deschis de municipalitate pentru eliminarea ”pâlniei” rutiere de la ieșirea spre Moșnița, unde Primăria Timișoara vrea să ajungă din urmă lucrările CJ Timiș, muncitorii de la SDM fiind puși la muncă și noaptea.

Lațcău spune că șantierul de acolo ar fi ”pe hârtie” de patru ani, dar că nu s-a făcut nimic. Discuția despre problema de la ieșirea din Timișoara a apărut în premieră în fața opiniei publice în urmă cu câteva luni, într-un plen al Consiliului Județean Timiș, când a fost solicitată intervenția primăriei timișorene în acel punct, fără de a cărui lărgire investiția de a duce la patru benzi drumul județean era aproape degeaba.

Acum, viceprimarul spune că a mers pe șantier, la ceas de seară, să vadă dacă societatea SDM, care a primit prin încredințare directă proiectul, face treabă.

”Am mers pe șantier săptămâna aceasta, seara, să văd starea lucrărilor și am putut vedea cum muncesc cei de la Societatea de Drumuri Municipale (SDM) la extinderea de pe Calea Buziașului. Le vom finaliza în cât mai scurt timp. Proiectul va fi realizat în două etape – în prima etapă vom extinde la 4 benzi segmentul de drum de la strada Magnoliei până la podețul de la limita administrativă a Timișoarei. E o porțiune de drum de doar vreo 387 de metri, dar așteaptă deja de 4 ani să ajungă de pe hârtie în realitate. Urmează să extindem și pistele și trotuarele pentru a le uni cu cele din Moșnița”, spune Lațcău în unul dintre episoadele serialului în care ne arată că se muncește pe șantierele orașului.

Ca să se rezolve investiția, muncitorii de la SDM vor și noaptea și în weekend, garantează viceprimarul. El vrea ”să prindem din urmă proiectul de lărgire al DJ592”.

El vrea chiar și bani de la guvern pentru lucrări.

”Lucrările vor fi realizate în ritm accelerat, echipele SDM muncind atât ziua cât și noaptea, dar și în timpul weekendului. Vrem să minimizăm deranjul pe care îl vom aduce traficului rutier, și vom prinde din urmă proiectul de lărgire al DJ592 – continuarea Căii Buziașului. În contractul inițial aveam 8 luni, iar cu viteza crescută, lucrările la carosabil le vom putea termina în următoarele câteva luni. Investiția este de peste 6.700.000 lei din bugetul local. De asemenea, am făcut o cerere guvernului pentru fonduri suplimentare și aștept să văd dacă vom primi un răspuns pozitiv pentru alocarea respectivă”, a mai scris Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

41 de minute ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

60 de minute ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

O oră ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

3 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

4 ore ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

6 ore ago