Social

Locatari și firme, amendați pentru proasta gestionare a deșeurilor

În această perioadă continuă verificările societăților comerciale dar si ale asociațiilor de locatari/proprietari din Timișoara privind modalitatea de gestiune a deșeurilor.

Polițiștii locali împreună cu angajații operatorului de salubritate au verificat peste 140 de utilizatori, societăți comerciale cu puncte de lucru în Timișoara, care produc deșeuri fără contracte încheiate cu SC Retim SA, în urma cărora au fost aplicate 40 de amenzi în valoare totală de 38.500 lei.

În ceea ce privește colectarea selectivă, au fost verificați 641 de utilizatori și au fost amendați 42 de utilizatori, persoane juridice sancțiunile fiind de 59.000 de lei.

Poliția Locală amintește că aplică amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei persoanelor juridice care nu asigură depozitarea separată a deșeurilor menajere de cele reciclabile.

De asemenea, Poliția Locală a înregistrat în ultima perioadă o creștere a numărului de sesizări primite de la timișoreni dar și a constatărilor surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în oraș referitoare la abandonul deșeurilor care ulterior formează rampe clandestine de gunoi.

Polițiștii locali au identificat și sancționat 27 de persoane care, ziua și mai cu seamă în timpul nopții, au abandonat deșeuri pe domeniul public, valoarea amenzilor fiind de 71.200 de lei. Locațiile unde au fost depistate astfel de persoane sunt străzile Ioachim Miloia, Mureș, Victor Hugo, Iris, Gavril Musicescu, Romulus și altele.

„Reamintim pe această cale cetățenilor ca ne pot semnala săvârșirea unor astfel de fapte în care observă persoane certate cu legea ori cu bunul simț atât pe adresa de e-mail contact@politialoctm.ro cât și la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago