Social

Șoferii, „așteptați” de polițiști după ce au trecut calea ferată la Giroc/Foto

Între orele 17:00 și 19:00, polițiștii Biroului Rutier și cei de la Serviciul Transporturi Timiș au fost cu ochii pe trecerea la nivel cu calea ferată din Giroc.

Cei de la IPJ spun că astfel de acțiuni sunt pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării de către participanții la trafic a reglementărilor în vigoare.

În cele două ore, polițiștii au controlat 31 de autovehicule și au reținut un permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune.

„Activitatea a avut drept scop conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Aceștia reamintesc că la trecerea la nivel cu calea ferată șoferul este obligat să circule cu viteză redusă și să se asigure că nu se apropie un tren.

Conducătorul poate traversa calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere doar dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadență lentă este în funcțiune.

Potrivit legii, șoferul este obligat să oprească atunci când: barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare; semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune și când întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute mai sus sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago