Politica

Robu 2021 despre Robu 2017: „Cum să fii tu Președinte de Filială PNL și să te comporți atât de primitiv?!”

Fostul preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, afirmă că toţi liderii de filiale liberale din ţară care impun votarea unui candidat la preşedinţia partidului, în speţă Florin Cîţu, sunt primitivi şi nedemni de funcţiile lor. În urmă cu patru ani, Robu îi obliga pe delegaţii PNL Timiş la congres să-l voteze pe Cristian Buşoi.

Susţinător al lui Ludovic Orban în competiţia pentru preşedinţia PNL, Nicolae Orban îi atacă dur pe preşedinţii de filiale care au impus votarea lui Florin Cîţu. El laudă atitudinea preşedintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan, care a lăsat la latitudinea fiecărui membru cum să voteze.

“ATITUDINEA D-LUI ILIE BOLOJAN -DEMNĂ DE URMAT DE TOȚI PREȘEDINȚII DE FILIALE PNL! Cum să fii tu Președinte de Filială PNL, partid atât de glorios în istoria României și să te comporți atât de primitiv, atât de nedemn de funcția ocupată, încât să pui presiune pe colegi să voteze ce vrei tu?! Evident, iar tu să vrei ce ți s-a cerut de conjurație! Astăzi, de conjurația care îl vrea cu orice preț drept Președinte PNL pe Florin Cîțu, mâine de o alta și… tot așa! Asemenea comportamente există, din păcate, la mulți președinți! Prin titlul și conținutul prezentei postări, doresc să lansez un apel întru revenirea la normalitate și demnitate! LUAȚI EXEMPLU DE LA DL. PREȘEDINTE ILIE BOLOJAN, D-LOR PREȘEDINȚI și lăsați-vă colegii să voteze conform propriei conștiințe, conform înțelegerii lor asupra a ce înseamnă binele PNL congruent cu binele României! FĂRĂ CONTROLUL VOTULUI SECRET!”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

Iar de această dată Robu chiar are dreptate. E drept, nici de nu s-a abţinut de la derapajele patriotarde şi semnalarea “pericolului neomarxist”

Stimați colegi liberali, chiar nu vă e clar ce vor UNII să se aleagă de Partidul NAȚIONAL Liberal, în vremurile internaționaliste, progresist-neomarxiste sau cum vrem să le spunem pe care le trăim?! Pt ei, cuvântul NAȚIONAL din numele partidului e desuet, noțiunea de PATRIE e desuetă și ea, ca și cea de FAMILIE, ca cea de NORMALITATE SEXUALĂ, de LIBERTATE INDIVIDUALĂ, de DEMNITATE UMANĂ! Pe toate acestea vor să le spulbere, doar… “omenirea e la ceas de reset-are”! Dar cu un Partid NAȚIONAL Liberal, afiliat valorilor conservatoare, puternic, ei știu că nu pot! Și-atunci, proiectul este “reformarea” PNL în sensul transformării sale în partid liberal progresist, care, fie să fuzioneze cu USR până în 2024, fie să nu conteze la alegerile din 2024, când marii câștigători, în orice variantă, trebuie să fie “oamenii noi”! Concluzie: TRĂIM UN MOMENT CHEIE! POZIȚIONAȚI-VĂ PATRIOTIC!”, a mai scris Robu.

Să ne întoarcem cu patru ani în urmă. Atunci la preşedinţia PNL se confruntau acelaşi Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Pe atunci, Robu îl susţinea pe Buşoi, solicitând un vot în acest sens în BPJ al PNL Timiş, pe care îl controla.

„ Joi după-amiază vom discuta (…) Dacă în BPJ se va contura o linie pe care am anunțat-o deocamdată în nume personal, atunci și delegații care vor merge la București trebuie să urmeze această linie”, a anunţa Robu cu patru ani în urmă “linia”.

Mai exact, dacă în BPJ se votează susţinerea lui Buşoi, toţi delegaţii la congres erau obligaţi să se conformeze. Fiindcă la acea vreme deputatul Ben-Oni Ardelea anunţa că îl susţine pe Orban, Robu reacţiona: “Cred că i-ar fi stat bine lui Ben-Oni Ardelean să stea de vorbă cu colegii de filială. Nu a ajuns de capul lui în parlament, nici acum, nici în 2012, pentru că îl cheamă Ardelean, ci prin multă muncă a colegilor de filială”.

După alegerile din acel an, el continua atacul la adresa lui Ardelean, devenit vicepreşedinte naţional.

„Am spus delegației de Timiș pe cine să voteze, nu pe cine să nu voteze. Ben-Oni Ardelean nu a fost pe lista celor care trebuia votați, pentru că n-a mai făcut dovada că aparține de filiala Timiș. El nu mai este perceput de colegi ca membru al filialei, pentru că nu-l vede lumea decât extrem de rar, n-a participat la nicio discuție alături de noi și atunci, evident, că nu putea să fie tratat solidar cu ceilalți. Noi, să nu uităm, am avut o decizie democratică a BPJ și a CJE, luată cu o singură abținere și în rest numai voturi pentru, înspre Cristian Bușoi”, afirma Robu.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

9 minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

38 de minute ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

42 de minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago