Administratie

S-a finalizat licitația pentru proiectarea noului pod Solventul

Mai avem o săptămână până la semnarea contractului cu firma care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru noul pod peste Bega, Solventul. Licitația a fost finalizată, acum se așteaptă închiderea perioadei de contestații, după care contractul va intra în linie dreaptă.

Noul pod va veni în continuarea pasajului Solventul și va asigura o nouă legătură viabilă între părțile de sud și de nord ale orașului.

”Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată. Cel mai mare pod al orașului din ultimii 30 de ani intră în linie dreaptă. Proiectul include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița. Săptămâna viitoare, în situația în care nu există contestații, vom semna contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația. Procedura a fost supervizată de ANAP și a îndeplinit toate criteriile. După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, proiectantul va avea la dispoziție 7 luni să finalizeze proiectul. El va livra studiul de fezabilitate (ce include studii topografice și de trafic), va obține autorizația de construire și în final ne va preda și proiectul tehnic de execuție. Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom avea un plan complet și vom putea lansa licitația pentru lucrări”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău.

Constructorul pentru realizarea podului urmează să fie stabilit anul viitor. Acesta va avea patru benzi și linie dublă de tramvai, piste de biciclete, trotuare.

”Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția. Câteva detalii despre viitorul pod și drum: patru benzi pe carosabil, linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare pentru pietoni. Valoarea contractului e de aproximativ 1,1 milioane lei și fiindcă acest proiect are contract de asistență tehnică prin POAT (un program de fonduri europene), suma este rambursabilă”, a mai spus Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

34 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago