Prim-divizionara de handbal masculin SCM Timişoara a participat la finalul săptămânii trecute la turneul din Baia Mare, care a adus la start patru echipe din Liga Zimbrilor. Cu foarte mulți tineri în lot, SCM Politehnica a arătat un handbal consistent.
Rezultatele complete ale turneului au fost: Potaissa Turda – SCM Politehnica Timișoara 30-29 (Câmpan 6 goluri, Bran 5, Sadoveac 4); Minaur – CSM Bacău: 25-26; Minaur – SCM Politehnica Timișoara 30-24 (Sadoveac 7, Trif, Chira – câte 4); Bacău – Turda 29-29; SCM Politehnica Timișoara – Bacău 25-34 (Sadoveac 9, Câmpan 4); CS Minaur – Potaissa 27-25.
„În primul meci, cu Turda, am folosit mulți jucători născuți în 2003, care au și contribuit cu 8 goluri, iar Cozmaciuc a avut câteva parade foarte reușite și a demonstrat că poate deveni unul dintre portarii importanți ai României. A fost un meci disputat și puțin a lipsit să facem un egal. Cu Minaur, Fenici a fost eliminat în prima repriză, iar Sabin Ignat s-a accidentat în minutul 35. Chiar și așa, jocul a fost echilibrat, iar tinerii au adus din nou un număr însemnat de goluri. Diferența din ultimul meci, cu Bacăul, nu este cea reală: cu mai puțin de zece minute înaintea finalului, erau doar trei goluri, după care l-am scos pe Fenici și am introdus mulți juniori. Practic, în întreg turneul, am jucat o singură repriză în formula completă”, a spus Attila Horvath, antrenor principal.
„Scopul nostru este să omogenizăm grupul, iar pentru aceasta este nevoie de răbdare. Cu tot cu tinerii promovați la echipa mare sunt nouă handbaliști noi, avem mult de lucrat și pe faza ofensivă și pe cea defensivă. La turneul din Baia Mare, am primit laude pentru valoarea jucătorilor tineri și pentru proiectul de la Timișoara. Eu, unul, sunt convins că timpul ne va da dreptate și vom arăta că este un proiect viabil”, a mai spus acesta.
Pentru alb-violeți urmează meciul de prezentare a lotului, în compania formației HC Dobrogea Sud Constanța. Jocul va avea loc vineri, 13 august, de la ora 17.00, la sala Constantin Jude.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…