”Gaura” de drum dintre Calea Buziașului, aparținând de Timișoara și drumul județean aflat în reabilitare la Moșnița va fi făcut de Societatea Drumuri Municipale – SDM, proiectul fiind aprobat de consilierii locali în ședința ”blitz” de marți. O premieră, contractul a fost încredințat direct firmei primăriei, iar acum vor urma și altele.
Legătura dintre Calea Buziașului și drumul județean extins la patru benzi, bloca desfășurarea fluentă a traficului pe această rută. Acum, SDM va extinde și această porțiune, de la strada Magnoliei până la ieșirea din oraș. CL Timişoara a aprobat modificările aduse și alocarea contractului către societatea primăriei.
Extinderea se va face în două etape, acum este prima, va costa 6,7 milioane de lei și va rezolva problema ”pâlniei”, pe o lungime de 387 de metri, cu trotuare și piste de biciclete. Cea de a doua etapă va continua proiectul până la strada Matei Millo, dar aici sumele aferente sunt mult mai mari, de aproximativ 24 de milioane lei.
”Facem lărgirea la două benzi pe sens și prelungim trotuarele și pistele de biciclete până în Moșnița, astfel încât să ne asigurăm că în momentul în care Consiliul Județean va finaliza investiția în lucru, și noi, primăria, să ne facem partea noastră și să ne asigurăm că nu vor exista multe luni de zile în care vom avea un punct de înghesuială. Costul total al acestei investiții, cu utilități, cu pod peste canalul ANIF, cu extindere la patru benzi, piste, trotuare, ajunge undeva la 7 milioane de lei. Termenul de execuție este de trei luni, dar cred că vor termina mai repede”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.
Cum? Oficialul spune că acum cei de la SDM au ”voie” să lucreze și noaptea. Alocarea directă a proiectului către SDM e un fel de premieră, Lațcău spune că a fost primită aprobarea de la autoritățile cu atribuții în contractele publice în acest sens.
”Cu toții am agreat că pentru lucrările care nu necesită investiții mari și la care ne dorim să se lucreze rapid ar fi bine să contractăm servicii direct cu SDM. De-a lungul anilor, în primărie a existat o rezistență pentru încredințări directe, deși există o excepție clară în lege. Într-un final, prin comunicări cu ANAP, am reușit să obținem o adresă prin care se spune clar că putem face acest lucru. Suntem în punctul în care facem prima încredințare directă cu investiție, la SDM. Sper că și în alte cazuri să mai putem face acest lucru”, a mai declarat Lațcău.
El spune că vizate sunt și o serie de podețe pe care SDM ar urma să le facă, proiecte care ar exista încă din primul mandat Robu, dar ”uitate” în acel stadiu de atunci pentru că nicio firmă nu s-a arătat interesată să le facă.
„Sper că în alte cazuri să mai putem face acest lucru. De exemplu, avem pe buget niște podețe pe care le ducem după noi cred că din primul mandat al lui Robu. Nicio firmă nu vrea să le execute. În altfel de situații, cred că este de interes pentru noi să putem să le dăm către SDM”, a transmis viceprimarul consilierilor locali.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…