Administratie

Primăria Timișoara vrea în continuare o mie de coșuri de gunoi. La prima licitaţie, prețul oferit a fost total neatractiv

Municipalitatea timișoreană își propune de mai multe luni să umple orașul cu coșuri de gunoi. Problema este că banii oferiți la licitația de achiziție a acestora au fost prea puțini pentru a fi atractivi pentru firmele furnizoare, dar primarul Dominic Fritz insistă să cumpăre 1000 de asemenea recipiente.

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă plimbați pe stradă și să aveți o hârtie de care vreți să scăpați, dar nu puteți să o aruncați pentru că nu aveți unde? Iar cum spiritual civic al concetățenilor noștri nu funcționează, mare parte dintre aceștia ”scapă” hârtia pe jos. Problema lipsei de coșuri de gunoi a fost ridicată și de firma de salubritate stradală de care primarul Fritz e nemulțumit, dar deocamdată nu a fost rezolvată.

Dar municipalitatea, care a organizat deja o licitație pentru cumpărare de coșuri de gunoi, nu se lasă și insistă că vrea să le achiziționeze și să le monteze prin oraș. Suma oferită a fost de 131.600 de lei, dar nimeni nu s-a prezentat cu o ofertă. Dacă am face un calcul simplu și împărțim suma respectivă la 1000, cât ar fi numărul de coșuri solicitate, ajungem la suma ridicolă de 131,6 lei pe coș. La așa bani poți cumpăra un coș asemănător cu cel care îl pui sub birou.

Dar Fritz ne asigură că instituția pe care o conduce nu se lasă și e hotărâtă să umple orașul cu o grămadă de coșuri de gunoi. Iar prețul oferit va fi mai mare, sperăm că de această dată va fi unul realist.

”Acum lucrăm la un caiet de sarcini modificat și, bineînțeles, analizăm și posibilitatea de mărie a prețului. Adevărul este că un coș de gunoi costă destul de mult. Noi vrem în continuare să achiziționăm 1000 de coșuri de gunoi pentru oraș”, a spus primarul.

În urmă cu câteva luni, municipalitatea anunța lansarea licitației pentru coșuri de gunoi.

”Au fost demarate procedurile pentru achiziționarea, prin SEAP(sistemul electronic de achiziții publice), a noi coșuri stradale de gunoi. În baza viitorului contract, Primăria Timișoara va cumpăra 1.000 de coșuri de gunoi stradale suspendate, cu capacitatea cuprinsă între 45 și 60 litri, dotate cu sistem de prindere pe stâlp cu 3 coliere de prindere cu garnitură de cauciuc, corp fix, sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie triunghiulară”, anunța primăria.

Licitația a fost un eșec total, nicio firmă nu a depus o ofertă la licitația de pe SEAP.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

14 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago