Administratie

Boicot aproape total pentru plenul “de îndată” convocat de administrația Fritz. Colterm rămâne fără Consiliu de Administrație

Conducerea Primăriei Timișoara a încercat, în cadrul unei ședințe de plen cel puțin ciudate, să impună votarea noilor membrii ai Consiliului de Administrație al societății Colterm. Nu i-a mers, iar acum primarul Dominic Fritz, care, de altfel, nici nu a participat la plenul “de îndată”, fiind ocupat cu probleme de partid, acuză consilierii care nu au participat, adică cei din alte partide decât USR, de blocaje.

Marți, la orele prânzului, într-o convocare cel puțin ciudat de rapidă, consilierii locali erau chemați la o ședință de plen “de îndată” cu subiect unic: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Raportului final întocmit de Comisia de selecţie pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Consiliului de Administraţie la Compania Locală de Termoficare „COLTERM” S.A. Timișoara, stabilirea criteriilor de integritate și indicatorilor cheie de performanță”. Cum subiectul e unul extrem de arzător, e greu de înțeles de ce a fost aleasă această variantă. Ciudățenia a devenit și mai mare atunci când s-a anunțat că plenul nu se va transmite live în mediul virtual, așa cum s-a întâmplat cu absolut toate plenurile din ultimii ani. Surpriza mare a fost că la discuțiile respective au dat cu subsemnatul doar 13 consilieri locali, adică cvorumul nu a fost împlinit, fiind necesari 14 aleși. Unii au mimat că ar fi vrut să intre prin internet la discuții, dar au aflat că nu se poate.

În concluzie, președintele de ședință, consilierul local Răzvan Negrișanu de la USR PLUS, a fost nevoit să anunțe că nu se îndeplinește cvorumul și că ședința nu se va ține. Imediat după plen era programată și o Adunare Generală a Acționarilor la Colterm, nici aceasta nu a mai avut loc din același motiv.

În consecință, Colterm nu mai are de miercuri CA, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

„Am primit convocatorul de ședință la prânz, dar am o întâlnire la Arad, pe care nu o puteam amâna. Colegii mei au cerut să intre pe Zoom, dar li s-a transmis că acest lucru nu este posibil. Asta înseamnă să faci ședință de îndată și să preiei de la administrația precedentă numai lucrurile proaste”, am aflat de la Radu Țoancă, liderul de grup al aleșilor locali timișoreni ai PSD.

Revenit ”la bază” după întâlnirea protocolară de partid, primarul Fritz a tras concluzia că aleșii locali blochează activitatea Colterm și nu se gândesc la timișorenii aflați în prag de iarnă. Ținta directă a lui Fritz au fost consilierii de la PNL. Aceștia dau dovadă de lipsă de responsabilitate, în opinia edilului șef.

”Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic. Timișorenii ne-au votat să fim prezenți atunci când se iau decizii importante pentru comunitate. Or, ceea ce a făcut PNL astăzi este fugă de responsabilitatea față de oraș, delegată lor de către cetățeni (și găsirea unui țap ispășitor pentru tot dezastrul financiar lăsat la Colterm, în alte societăți din subordine și în instituție). Hotărârile se iau prin vot, nu prin absență de la vot!”, a anunțat Fritz.

Primarul mai spune că cei de la USR PLUS erau pregătiți să voteze ceea ce a ales un expert independent.

Revenind la vot, Fritz crede în continuare că la mijloc ar fi o dispută internă de partid, nu alt motiv, și face apel la Alin Nica să fie responsabil.

”Dacă din nou e vorba despre lupta pentru putere din partid, în care românii și-au învestit votul și încrederea, și care a afectat deja buna guvernare a României, e timpul ca PNL să își clarifice disputele și consilierii PNL să se hotărască dacă vor să lucreze pentru timișoreni sau pentru jocurile unor grupuri interne. Cerem PNL Timiș și președintelui Alin Nica să dea dovadă de responsabilitate și să revină la ședințele unde se iau decizii pentru Timișoara”, a încheiat Fritz, într-o postare pe Facebook.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

2 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

4 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

6 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

6 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

7 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

7 ore ago