Opinii

Cîțu n-a auzit de stadionul din Timișoara și, când o fi gata, nici stadionul nu va mai auzi de Cîțu

Proiectul stadionului nou al Timișoarei nu a ajuns la cel mai inalt nivel guvernamental, am fost informați de mass-media timișeană, cu ocazia vizitei lui Florin Cîțu pe Bega, în plină criză guvernamentală. Nu a ajuns la cel mai înalt nivel în mandatul lui Alin Nica, președintele liberal al CJ Timiș, cel care i-a făcut dovadă de sacrificiu suprem lui Florin Cîțu, trădându-l pe Orban, cel care l-a ajutat să urce în funcție după neobositul Nicolae Robu.

Unii ar zice că asta e bagabonțeală în politică, dar nu e așa. Alin Nica a ajuns, totuși, la cel mai înalt nivel al federației de atletism, când l-a întrebat pe președinte acestui for cum preferă stadionul, cu pistă sau fără pistă. Fiind vorba de atletism, interlocutorul a zis că vrea cu pistă, dar habar n-avea că peste un an premierul Florin Cîțu, idolul lui Alin Nica, declara că nu știe nimic de stadionul Timișoarei. Dar că se va interesa.

Stadionul n-a ajuns la cel mai înalt nivel guvernamental nici cu Călin Dobra, care era președinte al CJ Timiș pe vremea PSD, când pe aici se plimbau, mimând preocuparea, miniștri de la Dezvoltare, exact înainte ca timișeanul de rând să mai bage câte un vot în urnă. Era de așteptat să nu se afle nici atunci nimic la un înalt nivel guvernamental, căci premierul Tudose era din Brăila, iar prim-ministru Viorica Dăncilă din Teleorman. Dobra era mic copil în partid, plus că a fost mic copil disident pe lista contestatarilor lui Dragnea, după actualul președinte Marcel Ciolacu, și asta i-a cam fost vârf de carieră politică.

Dar ce vorbim noi de Călin Dobra?! N-a reușit nici Sorin Grindeanu, superbul premier PSD Sorin Grindeanu, cel care a semnat ordonanța 13, acea ordonanță 13. E adevărat că a semnat și OUG 14, dar tot n-a suflat o vorbă de stadion la stăpânul său Liviu Dragnea, deși venise în funcție din poziția de președinte al CJ Timiș, proprietarul stadionului. Mă întreb dacă Liviu Dragnea i-ar fi dat bani de stadion dacă Sorin Grindeanu semna OUG 13 fără termen de maturizare acele zece zile de proteste. După atâția ani, Timișoara nu a ajuns la înalt nivel guvernamental cu proiectul stadionului. Dar nu mușcați momeala, dragi timișoreni, acest răspuns al premierului

Cîțu a fost unul care să-l scoată din încurcătură pe moment. El nu a auzit de proiectul stadionului, dar precis e pe la autorizare undeva. Și toată treaba asta frumoasă pentru orașul cu „vibe” deosebit, care-i dă liberalului multă putere de muncă și guvernare, va fi făcută dacă va fi ales cine trebuie președinte al PNL la finalul lui septembrie. Dar omul-premier a plecat mai departe la Arad și a uitat de stadion, poate și de „vibe”, iar cu ocazia următoarei vizite va fi poate altcineva prim-ministru, care nici el nu va fi auzit la cel mai înalt nivel guvernamental despre frumosul proiect al stadionului din Timișoara.

De asta România este o grozăvie de țară, dragi premieri și îndrăgite premiere din PSD ori PNL, că fără să știe întâiul gospodar al țării nu se mișcă nimica în orașul ăsta, în județul ăsta, în regiunea asta, că trebuie să votăm frumos în șapte rânduri de alegeri pentru ca mai apoi să ni se zică că o luăm de la capăt. Asta nu înțelegeți, măi șmecherilor, că stadionul din orașul meu nu trebuie să mi-l facă cadou niciun prim-ministru!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

7 ore ago