Extinderea la două benzi pe sens a singurei legături rapide a Timișoarei cu autostrada A1, drumul județean 691, este în serios pericol de a nu se mai realiza. Investiția este serios întârziată, iar săptămâna viitoare s-a putea lua o decizie în sensul rezilierii contractului. Riscul, pierderea finanțării europene.
În ciuda faptului că Alin Nica, șeful CJ Timiș, și Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, nu sunt deloc prieteni ”administrativi”, ambii au ajuns până la urmă la aceeași concluzie: pe șantierul de lărgire a drumului județean care leagă Timișoara de A1, prin Dumbrăvița și Giarmata, se înregistrează întârzieri foarte mari. Dacă despre porțiunea din Dumbrăvița, Nica acuză administrația timișoreană că nu-i predă drumul care are instalată alimentarea pentru troleibuze, pentru partea de la sensul giratoriu spre centură nu mai există niciun alt motiv pentru întârziere, ceea ce a admis, joi, și Nica.
„Este o firmă care pare că nu are capacitate financiară, contractul fiind semnat în 2019. Noi încercăm să mobilizăm firma, dar dacă reziliem contractul este posibil să pierdem finanțarea. Asta ar însemna jumătate de an de proceduri, punând în pericol finanțarea, sau continuăm acest joc de-a șoarecele și pisica cu firma. Am dat un ultimatum constructorului să văd mobilizare concretă până la sfârșitul lunii, în caz contrar luăm în calcul rezilierea contractului, cu toate consecințele de rigoare. Din păcate, asta nu o să însemne că vom circula mai bine, dar luăm în calcul rezilierea”, a declarat președintele CJT.
Această reziliere comportă și un risc mare, prelungirea unei noi licitații, la pachet cu pierderea finanțării europene.
”Poate să însemne și pierderea finanțării, pentru că noi avem termen până în 2023 să finalizăm proiectul. Nu se poate trece de acest termen. În consecință, dacă reziliem contractul și avem o licitație cu contestații, atunci am putea pierde finanțarea”, a admis Nica.
Din păcate, se pare că firma constructoare, Tehnocer, care se ocupă de proiect, are ceva probleme, spune șeful CJT, el a mai amintit și de o lucrare efectuată de aceeași firmă, unde a fost cerută înlocuirea asfaltului, pentru că lucrarea ar fi fost de slabă calitate.
”Această lucrare (n.r. Giarmata) este una dintre cele mai problematice pe care le avem la ora actuală. Procedura de licitație nu ne poate garanta că firma își va face treaba. Eu știu că firma are și ceva dificultăți, are și cateva procese. Mai sunt si alte lucrări, tot cu această firma, un drum județean între Sânmartinul Sârbesc și Maghiar, unde i-am pus să scoată tot și să pună din nou asfaltul, pentru că lucrarea nu era de calitate”, a mai subliniat Nica.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…