Klaus Vaterland

Dacă tot e așa valoros, de ce Florin Cîțu n-ar fi ales președinte PNL fără să fie premier?

Ni se explică de când a început criza din România că Florin Cîțu este ținut „pe aparate” în politică până la congresul PNL, că liberalii și pesediștii găsesc tot felul de pretexte să amâne dezbaterea și votarea moțiunii, să lungească viața acestui executiv până ce premierul va fi validat și președinte al PNL. Iar odată validat, nici nu se mai pune problema plecării lui din fruntea guvernului, stabilitatea executivului rămâne să fie asigurată de PSD, dacă USR nu se plictisește cumva să joace tare și îi vine cheful de putere. Cam asta e „pânza” cu natura moartă din politica românească. Dincolo de cioate, butuci și bârne nu se mai vede nimic sănătos, o logică măcar. Ca o distilerie ilegală, îi simți doar damful. Damful USL.

Din tot acest enunț putem înțelege că liberalii îl aleg pe Florin Cîțu președinte al PNL doar dacă e premier. Dacă nu mai e premier, la absurd, îl lasă din brațe PSD sau Klaus Iohannis, atunci ce se întâmplă? Nu va mai fi președinte PNL? Păi gloata aia de liberali adunată pe 25 septembrie să-și construiască viitorul, să voteze o platformă, un program politic, e doar o adunătură de oportuniști care votează cu ăla de le poate da ceva, de le poate asigura un serviciu, un contract cu statul, un șmen, orice? Poate nu e cazul, dar dacă Florin Cîțu ar fi un om de zahăr, o bomboană de politician, bine pregătit, aur frate în fruntea unui partid, dar nu mai e la Palatul Victoria, atunci ce se întâmplă cu el, de ce nu l-ar vota liberalii?

Nu votezi calitatea? Vine congresul plin de liberali în frunte cu Rareșul Bogdan cu căpșuna pe nas să zică că o fi bun și Șică Orban? Nu va fi cazul, că are grijă PSD-ul să-I rămână funcțional guvernul minoritar preferat, dar ce va face junele Sighiartău dacă Florin Cîțu nu mai e premier? S-au terminat liberalii de calitate, se duc să se culce cu tot cu Emil Boc sau vor zice că ei de mici copii au fost simpatizanți Ludovic Orban și că premier ca el n-am mai avut de multă vreme? Dar ce va face Alin Nica? Săracul de el!

Ce vom zice noi de el atunci când întoarce armele? Dar ce face Timișul, dacă nu întoarce armele Alin Nica? Ne mai face Orban stadionul ăla, se mai uită Bucureștiul la investițile noastre? Nu mai apucăm scenariul ăsta, stați liniștiți cei din tabăra Alin Nica! Dar distracție tot vom avea. Vă imaginați un guvern minoritar condus de Florin Cîțu cu spuma liberală în spate, cu filialele cele mai bogate și înzestrate de la Cluj până la Suceava, de la Arad până la Timiș, cum vor conduce ele singure România, fără useriștii ăia care-și bagă nasul peste tot în modernizarea țării? Și cum va veni câte unul de la PSD în fiecare județ ca Andrei Ianuarievici Vîșinski, să verifice dacă toate merg bine? Cum va rupe ușa cu dinții ăia încleștați Sorin Grindeanu, guvernatorul lui Ciolacu în Timiș, să-l întrebe pe Alin Nica de ce e atât de nefericit un cutare pesedist de treabă din municipiu. Superb peisajul, nu?!

Dacă filmul ăsta s-ar fi petrecut într-o țară bananieră, mă duceam la cinematograf să-l văd de mai multe ori. Dar e turnat aici și, din păcate, ne vedem și noi pe peliculă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Anunţ Ghiroda

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GHIRODA anunță publicul…

60 de minute ago

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Cameră, în organizarea UVT

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara organizează…

O oră ago

Continuă operațiunile de măturat stradal. E necesară parcarea alternativă

La Timișoara continuă campania de salubrizare stradală începută pe străzi, în luna aprilie. Această campanie…

O oră ago

Accident pe Calea Buziaşului. Un pieton, în stare gravă după ce a fost acroşat de o autoutilitară

Incident rutier grav, marţi în jurul orei 9.30 pe Calea Buziaşului. Un muncitor care lucrează…

O oră ago

Oţelul are 2-0 în finala campionatului de futsal cu CFR Timişoara

Decizia de a menaja titularii şi a juca cu rezervele în ultimul meci din play-off…

2 ore ago

Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu…

3 ore ago