Administratie

Fostul viceprimar își atacă partenerii de primărie, pe tema ambroziei de la șantierul oprit de pe Drumul Boilor: Șoc. Groază. Să vă fie rușine!/FOTO

Fostul viceprimar al Timișoarei, liberalul Dan Diaconu, s-a dezlănțuit la adresa actualei administrații. El acuză ”cabinetul” Fritz de faptul că lucrările la Drumul Boilor a fost oprit din cauză de ”greaua moștenire”, iar aceasta a produs în zonă câmpuri întregi de ambrozie. Urarea pe subiect: Să vă fie rușine!

Criza guvernamentală de la București pare să fi descătușat total și lupta USR PLUS – PNL la nivel local. Iar în prim-planul luptei pare să se afle și Dan Diaconu. Printr-o postare pe Facebook, acesta atacă ”la sânge” administrația condusă de Dominic Fritz, pe tema ambroziei, completată cu tema opririi lucrărilor la Drumul Boilor. Ia aceasta ar fi produs ”mutații genetice” ale ambroziei. Conform lui Diaconu, șantierul de la Drumul Boilor ar fi fost oprit din cauza luptei cu greaua moștenire, iar ambrozia crește în voie, chiar dacă municipalitatea are acum grădinăriță șefă.

”Ați merita cuvinte grele doar pentru aceste imagini. Șoc, groază: Ambrozia a suferit mutații genetice. Doar în Timișoara. Doar pe domeniul public. 20% din populația adultă a Timisoarei suferă de alergie la ambrozie. Avem și o lege care permite primăriilor să amendeze pe oricine nu își are grijă de rezolvarea acestei probleme pe propriul teren. Onor Primăria Timișoara chiar face apel prin comunicate de presă, dă amenzi. Mai mult, PMT are grădinăriță șefă, neoficială e adevărat, că organigrama e un pic suspendată, care știe cum se administrează spațiul verde. Aceste imagini sunt de pe Drumul Boilor, un șantier lăsat în paragina când era mai mare nevoie de el. Motivele, desigur, greaua moștenire. Acum e cultură de ambrozie “modificată genetic” – pentru că trebuie să fii un specialist peisagist să reușești să cultivi ambrozie la 2-3m înălțime. Pentru lacrimile si disconfortul copilului meu, pentru alergia zecilor de mii de timisoreni, sa va fie rusine!”, sunt acuzațiile aduse de Diaconu.

Dacă în textul postării scrie cât de cât cu mănuși, în comentariile aferente aceste mănuși dispar. Fără a da nume, Diaconu nu contenește a folosi cuvântul incompetență

”În acest caz toată “plantația” s-a născut din incompetența “noii” primării din Timișoara. Numai această zonă poate afecta un întreg oraș la numărul de plante existente acolo. E pur și simplu penibil. (…)Când faci plantație de ambrozie pe domeniul public pentru că ești incompetent total, așa se întamplă”, sunt comentariile ex-viceprimarului.

Una din replicile venite de la un cititor îi aduce aminte lui Diaconu că problema ambroziei nu este una actuală, iar el vede doar acum, când nu mai e pe funcție, problema.

”Când ești pe pământ, vezi cum se trăiește. Păcat ca nu se vede și de sus cum se trăiește”, se spune în respectivul comentariu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

3 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

5 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

9 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

9 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago