În acest moment, Consiliul Județean Timiș lucrează la modernizarea drumului județean 693, care va asigura pentru locuitorii județului o nouă legătură cu autostrada A1, prin Arad, spre Pecica. Finanțarea este asigurată, în cea mai mare parte, din fonduri europene, dar necesită și cheltuieli de la bugetul județean. Se pare că acestea cresc, în urma realizării proiectului tehnic, cu un milion de lei.
Lucrarea este una importantă, acoperă aproximativ 30 de kilometri, și va presupune chiar și realizarea, în partea arădeană, a unui nou pod peste Mureș. Județul Timiș implementează Proiectul de infrastructură rutieră intitulat „Modernizare drum județean DJ693 pentru interconectare la A1 (AR și pod peste Mureș la Pecica Arad, (L=57 Km din care necesar de modernizare cca.30 km)”. Proiectul este finananțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, având ca obiectiv specific creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T, prin modernizarea drumurilor judeţene. Proiectul se desfășoară în colaborare cu U.A.T. Județul Arad și va asigura continuitatea drumului modernizat între cele 2 județe vecine.
Investiția care face obiectul proiectului Județului Timiș constă în modernizarea infrastructurii rutiere județene reprezentate de tronsoane ale DJ 693, DJ 692 și DJ 692 C, între localitățile Cărpiniș (intersecție cu DN59A, Timișoara-Jimbolia) și Gelu, cu destinația la limita dintre județele Timiș și Arad. Drumul supus intervenției traversează localitățile Cărpiniș (parțial), Iecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz și Gelu, având o lungime totală de 37,314 m.
La acest moment, Proiectul se află în faza de implementare, fiind atribuite contractele de prestări servicii specifice activităților din cadrul Proiectului, precum și contractul de execuție.
În urma elaborării documentației tehnico-economice – faza Proiect tehnic, în urma optimizărilor efectuate de către proiectant, valoarea totală a investiției a crescut față de valoarea totală a investiției din Devizul general aferent documentației tehnico-economice – faza D.A.L.I.
Suma solicitată suplimentar este de 1.137.015,42 lei (valoare cu TVA). Este vorba despre costuri neeligibile, iar acestea vor trebui acoperite din bugetul județului. În consecință, consilierii județeni vor trebui să aprobe alocarea banilor în cadrul unei ședințe de plen.
Între frumoșii ani 1996-2014, trei funcționari ai municipalității timișorene au semnat, fiecare după putință și…
Duminică, 22 decembrie, de la ora 17.30 la Căminul Cultural din Şag va avea loc…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…