Ziaristu' de terasă

Povestea lui Gigel, cel care mi-a blocat accesul la terasă şi la ultimul James Bond

Gigel e un tip cool, chiar super-cool. Sau cel puţin aşa se consideră el, fiindcă unii spun că ar fi cam cocalar. Dar e bine că are o părere aşa bună despre sine. Gigel face parte din categoria celor 68% dintre români care nu s-au vaccinat, dar şi din a celor 95% care n-au intrat în ultimul an în vreo librărie. Bun, Gigel n-a intrat niciodată în vreo librărie, dar statistica amintită se referă la ultimul an. Şi să nu credeţi că nu există vreo legătură între cele două procente, ba e chiar foarte mare. Gigel n-a deschis în viaţa lui o carte. Un timp a crezut că sunt un fel de cutii cu explozibil în ele, iar apoi a aflat că pot ascunde tot felul de otrăvuri.

Întrebat pe stradă de un reporter de ce se fereşte de cărţi, mai ceva ca de vaccin, Gigel spune că nu are timp. Şi aici nu prea are dreptate. Are timp destul, fiindcă lucrează la stat, fiind angajat pe pile. Am uitat să spun, deşi n-a pus în viaţa lui mâna pe o carte, a făcut şi o „particulară”, lucru ce i-a costat pe părinţi vreo două sacoşe cu bani. Dar a meritat, Gigel având acum la stat un salariu de multinaţională, deşi toată ziua taie frunze la câini.

Asta când nu citeşte. Fiindcă Gigel, chiar dacă are oroare de cărţi, citeşte mult. Pe reţelele de socializare chiar e „valoare”. Poate să-ţi vorbească ore în şir despre marea resetare, Noua Ordine Mondială, Marele Guvern Invizibil. Ştie cum neomarxiştii vor să cucerească lumea, alături de cei din LGBT. Ştie ce au mâncat dimineaţă şi Soros şi Bill Gates. Are convingeri clare.

Gigel le are şi cu ştiinţa. Ştie că vaccinul anti-Covid nu e bun. E experimental, iar Gigel refuză să fie „cobaiul lui Bill Gates”. Râde de „proştii” care „nu e culţi ca el”, nu se informează, nu citesc ce trebuie şi ajung să se vaccineze. Combate tare pe Facebook! E drept, mai striga el uneori că „vrea o ţară ca afară”. Dar acum nu mai vrea. Vede cât de „proşti grămadă” sunt, de exemplu, danezii, după ce 96% dintre ei s-au vaccinat. Săracii danezi, probabil de prea multă muncă şi apoi umblat prin librării, nu au timp să citească „adevărurile” care i s-au revelat lui Gigel. Şi nu mai e mişto în Europa, că acolo te pun să te vaccinezi. La noi, Florin şi Klaus, băieţi fini, nu fac aşa grozăvii.

Era să uit, Gigel are şi vaste cunoştinţe de istorie. Îţi poate povesti cum primii oameni de pe pământ au fost dacii, care erau cei mai inteligenţi oameni din lume. Împreună cu extratereştrii, dacii ar fi construit inclusiv piramidele din Egipt. Mai ştie că romanii se trag din daci, iar Imperiul Roman a căzut din cauza neomarxiştilor şi homosexualilor. Dar dacii au rămas măreţi şi deştepţi până în zilele noastre. Dovada clară, românii, alături de bulgari, sunt cele mai inteligente naţii din Europa. Şi de aceea refuză serul cu cipuri. Şi da, Gigel, suflet sensibil, ştie multe poezii. Îţi recită ore în şir versurile „poeţilor naţionali” Salam, Vijelie sau Minune.

Nu aş băga mâna în foc pentru asta, dar unii spun că l-ar fi văzut pe Gigel şi la Congresul PNL. N-a auzit în viaţa lui de Mazar Paşa, dar i s-a spus că ar fi bine să se înscrie în partid, dacă vrea să-şi păstreze funcţia bănoasă. N-a fost nicio problemă, fiindcă a mai fost şi membru PSD. De altfel, la congres s-a reîntâlnit cu mulţi „Gigei” din întreaga ţară, pe care nu i-a mai văzut de la congresele PSD.

Dar inevitabilul s-a produs. Gigel a făcut coronavirus. Dar n-a mai fost zmeu. Nu s-a tratat acasă cu ivermectină sau cuişoare ţinute sub limbă, cum ar fi fost normal. Fiind vorba de sănătatea lui, n-a apelat nici la metodele Flaviei Groşan, Monicăi Pop, Dianei Şoşoacă sau chiar ale lui Teodosie, zis „Şpagoveanu”, idolii săi de pe „net”. S-a dus la spital, la „Victor Babeş”, numărându-se printre cei 96% dintre bolnavii de coronavirus nevaccinaţi. Starea lui s-a înrăutăţit şi a ajuns la ATI. Toţi de acolo erau nevaccinaţi. A ocupat astfel locurile unor bolnavi de cancer sau alte maladii grave, care nu mai pot intra în spitale din cauza celor ca Gigel, care au refuzat să se vaccineze. Şi aici se cam termină povestea lui Gigel, nu mai ştiu nimic despre el. Poate s-a vindecat, poate nu. Poate nici nu mai contează.

De ce această poveste? Din cauza lui Gigel şi a multor altora ca el (vreo 50% dintre timişoreni), Timişoara a intrat iar într-un fel de lockdown. Nu mai discut că au ocupat iar spitalele. Totul e închis, restaurante, terase, cinematografe, teatre. Inclusiv pentru cei vaccinaţi, cei care n-au avut atâta timp liber ca Gigel, să citească. Cei care înţeleg că libertatea individului merge până la a nu încălca libertatea altuia. Iar a îmbolnăvi pe alţii sub sloganul drepturilor şi libertăţilor, fiindcă aşa vor muşchii lor, să nu se vaccineze, e „curat constituţional” doar pentru Pristanda. Personal, voiam să merg la noul film din seria James Bond, care apare vineri în România. Din cauza lui alde Gigel nu pot să merg, chit că sunt vaccinat şi îi respect pe cei din jur. Şi nici măcar la o bere pe terasă nu mai pot să merg, cât vremea o mai permite.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

2 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

2 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

2 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

3 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

4 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

6 ore ago