Povestea lui Gigel, cel care mi-a blocat accesul la terasă şi la ultimul James Bond

Gigel e un tip cool, chiar super-cool. Sau cel puţin aşa se consideră el, fiindcă unii spun că ar fi cam cocalar. Dar e bine că are o părere aşa bună despre sine. Gigel face parte din categoria celor 68% dintre români care nu s-au vaccinat, dar şi din a celor 95% care n-au intrat în ultimul an în vreo librărie. Bun, Gigel n-a intrat niciodată în vreo librărie, dar statistica amintită se referă la ultimul an. Şi să nu credeţi că nu există vreo legătură între cele două procente, ba e chiar foarte mare. Gigel n-a deschis în viaţa lui o carte. Un timp a crezut că sunt un fel de cutii cu explozibil în ele, iar apoi a aflat că pot ascunde tot felul de otrăvuri.

Întrebat pe stradă de un reporter de ce se fereşte de cărţi, mai ceva ca de vaccin, Gigel spune că nu are timp. Şi aici nu prea are dreptate. Are timp destul, fiindcă lucrează la stat, fiind angajat pe pile. Am uitat să spun, deşi n-a pus în viaţa lui mâna pe o carte, a făcut şi o „particulară”, lucru ce i-a costat pe părinţi vreo două sacoşe cu bani. Dar a meritat, Gigel având acum la stat un salariu de multinaţională, deşi toată ziua taie frunze la câini.

Asta când nu citeşte. Fiindcă Gigel, chiar dacă are oroare de cărţi, citeşte mult. Pe reţelele de socializare chiar e „valoare”. Poate să-ţi vorbească ore în şir despre marea resetare, Noua Ordine Mondială, Marele Guvern Invizibil. Ştie cum neomarxiştii vor să cucerească lumea, alături de cei din LGBT. Ştie ce au mâncat dimineaţă şi Soros şi Bill Gates. Are convingeri clare.

Gigel le are şi cu ştiinţa. Ştie că vaccinul anti-Covid nu e bun. E experimental, iar Gigel refuză să fie „cobaiul lui Bill Gates”. Râde de „proştii” care „nu e culţi ca el”, nu se informează, nu citesc ce trebuie şi ajung să se vaccineze. Combate tare pe Facebook! E drept, mai striga el uneori că „vrea o ţară ca afară”. Dar acum nu mai vrea. Vede cât de „proşti grămadă” sunt, de exemplu, danezii, după ce 96% dintre ei s-au vaccinat. Săracii danezi, probabil de prea multă muncă şi apoi umblat prin librării, nu au timp să citească „adevărurile” care i s-au revelat lui Gigel. Şi nu mai e mişto în Europa, că acolo te pun să te vaccinezi. La noi, Florin şi Klaus, băieţi fini, nu fac aşa grozăvii.

Era să uit, Gigel are şi vaste cunoştinţe de istorie. Îţi poate povesti cum primii oameni de pe pământ au fost dacii, care erau cei mai inteligenţi oameni din lume. Împreună cu extratereştrii, dacii ar fi construit inclusiv piramidele din Egipt. Mai ştie că romanii se trag din daci, iar Imperiul Roman a căzut din cauza neomarxiştilor şi homosexualilor. Dar dacii au rămas măreţi şi deştepţi până în zilele noastre. Dovada clară, românii, alături de bulgari, sunt cele mai inteligente naţii din Europa. Şi de aceea refuză serul cu cipuri. Şi da, Gigel, suflet sensibil, ştie multe poezii. Îţi recită ore în şir versurile „poeţilor naţionali” Salam, Vijelie sau Minune.

Nu aş băga mâna în foc pentru asta, dar unii spun că l-ar fi văzut pe Gigel şi la Congresul PNL. N-a auzit în viaţa lui de Mazar Paşa, dar i s-a spus că ar fi bine să se înscrie în partid, dacă vrea să-şi păstreze funcţia bănoasă. N-a fost nicio problemă, fiindcă a mai fost şi membru PSD. De altfel, la congres s-a reîntâlnit cu mulţi „Gigei” din întreaga ţară, pe care nu i-a mai văzut de la congresele PSD.

Dar inevitabilul s-a produs. Gigel a făcut coronavirus. Dar n-a mai fost zmeu. Nu s-a tratat acasă cu ivermectină sau cuişoare ţinute sub limbă, cum ar fi fost normal. Fiind vorba de sănătatea lui, n-a apelat nici la metodele Flaviei Groşan, Monicăi Pop, Dianei Şoşoacă sau chiar ale lui Teodosie, zis „Şpagoveanu”, idolii săi de pe „net”. S-a dus la spital, la „Victor Babeş”, numărându-se printre cei 96% dintre bolnavii de coronavirus nevaccinaţi. Starea lui s-a înrăutăţit şi a ajuns la ATI. Toţi de acolo erau nevaccinaţi. A ocupat astfel locurile unor bolnavi de cancer sau alte maladii grave, care nu mai pot intra în spitale din cauza celor ca Gigel, care au refuzat să se vaccineze. Şi aici se cam termină povestea lui Gigel, nu mai ştiu nimic despre el. Poate s-a vindecat, poate nu. Poate nici nu mai contează.

De ce această poveste? Din cauza lui Gigel şi a multor altora ca el (vreo 50% dintre timişoreni), Timişoara a intrat iar într-un fel de lockdown. Nu mai discut că au ocupat iar spitalele. Totul e închis, restaurante, terase, cinematografe, teatre. Inclusiv pentru cei vaccinaţi, cei care n-au avut atâta timp liber ca Gigel, să citească. Cei care înţeleg că libertatea individului merge până la a nu încălca libertatea altuia. Iar a îmbolnăvi pe alţii sub sloganul drepturilor şi libertăţilor, fiindcă aşa vor muşchii lor, să nu se vaccineze, e „curat constituţional” doar pentru Pristanda. Personal, voiam să merg la noul film din seria James Bond, care apare vineri în România. Din cauza lui alde Gigel nu pot să merg, chit că sunt vaccinat şi îi respect pe cei din jur. Şi nici măcar la o bere pe terasă nu mai pot să merg, cât vremea o mai permite.

 

Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Mihai a spus: (septembrie 30th, 2021 at 08:47 )

Dacă ești așa de corect de ce nu îți asumi ce scrii ? Pune numele real
P

Remus a spus: (septembrie 30th, 2021 at 09:01 )

Mereu alții sunt de vină. Împarti lumea în două categorii: buni și răi. Tu ești mereu cel bun, cel vaccinat, cel care a votat schimbarea, USR, „fără penali în funcții publice”, etc. Apoi, după un an descoperi că toate au fost degeaba. Dar nu îți faci niciodată o auto-evaluare. Tu nu ai cum să fii vinovat. Clar este Gigel.
Să revenim la vaccinare: cunosc medici, tineri, din specialități serioase (ATI, neurochirurgie, stomatologie, ortopedie) care nu s-au vaccinat încă. Toți crezi că-s Gigei? Crezi că ei refuză pt că se tem de microcipuri? Te înșeli.
Sunt oameni care au trecut prin boală, care au încă destui anticorpi, iar un vaccin administrat acum ar urca numărul anticorpilor la cer! Total nerecomandabil!
Deci, gândim și noi puțin? Sau doar dăm cu pietre?

Cristi a spus: (septembrie 30th, 2021 at 09:17 )

Asta inseamna prin comparație ca „danezii e prosti”. De aia medicina la ei e praf, nu ca la noi.
Pentru ca doctorii noștri sunt mult mai deștepți ca ai lor

Remus a spus: (septembrie 30th, 2021 at 09:24 )

Apropo de nr de vaccinați vs rata de infectare.
Ce opinie au despre Dumbrăvița? Cum explici rata mare de infectare în cea mai vaccinată comună din Romania?
Tot Gigel, Dragnea, Teodosie, etc sunt vinovați?
Domnule, încetează să scrii la cerere, folosește-ți puțin și creierul.
Nu este totul așa de simplu cum prezinți tu.

Martin a spus: (septembrie 30th, 2021 at 11:16 )

Vă simțiți cam demascați, domnii ” Gigel”.

Sarah PeDeal a spus: (septembrie 30th, 2021 at 11:54 )

Iti explic eu Remus! Cei ce locuiesc in Dumbravita lucreaza in proportie de aprox 85-90% in Timisoara, unde Gigeii detin majoritatea, sunt antivax, nu se protejeaza suficient si imbolnavesc pe altii vaccinati sau nevaccinati, copii sau batrani, rude sau straini, ca asa vrea muschiul lor. Si da, ai dreptate, tot Gigel, Soso, Dana Budeanu, Teo Spagoveanu si altii ca ei sunt vinovati de starea in care ne aflam si sa nu-i uitam pe prietenii nostri de la Rasarit, trolii lui Putin, care sunt prezenti pe toate site-urile si promoveaza in draci miscarea antivax, asta, in conditiile in care la ei, in Rusia vaccinarea este obligatorie… Oare de ce? La asta nu se gandeste Gigel?! Oare de ce Rusia prin trolii si Servicii promoveaza vaccinarea la ea in tara, dar in rest incurajeaza miscarea antivax? Va raspund tot eu, pentru ca vor sa ne vulnerabilizeze, sa ne slabeasca si sa ne distruga ca natie, intrucat suntem printre cei care le opunem rezistenta.

Adrian a spus: (septembrie 30th, 2021 at 14:35 )

Unitatea de masura a antivaxerului este Gigelul, este cel mai spumos , isi promoveaza isteric convingerile si este un influencer modern. Nu accepta alte opinii , este un atotstiutor citit si priceput .Energia cu care activeaza se trage din timpul liber pe care il are la dispozitie , fie ca lucreaza fie ca sta … De altfel , in Romania activeaza in acest moment aproximativ 40% de Gigei din totalul cetatenilor , zgomotul antivaxerului Roman este cel mai puternic din Europa … si culmea , am ajuns sa petrec si eu cateva minute bune scriind despre el … deci problema este la noi ceilalti 60% care aplecam urechea si cascam ochii la acesti Gigei …

Adrian a spus: (septembrie 30th, 2021 at 14:45 )

Unitatea de masura a antivaxerului este Gigelul, este cel mai spumos , isi promoveaza isteric convingerile si este un influencer modern. Nu accepta alte opinii , este un atotstiutor citit si priceput .Energia cu care activeaza se trage din timpul liber pe care il are la dispozitie , fie ca lucreaza fie ca sta … De altfel , in Romania activeaza in acest moment aproximativ 40% de Gigei din totalul cetatenilor , zgomotul antivaxerului Roman este cel mai puternic din Europa … si culmea , am ajuns sa petrec si eu cateva minute bune scriind despre el … deci problema este la noi ceilalti 60% care aplecam urechea si cascam ochii la acesti Gigei …

Ion a spus: (octombrie 1st, 2021 at 08:02 )

Acum vreo sută de ani, prin Germania, Gigel era evreu, iar în Rusia era chiabur.
Gigel e vampirul care-ți suge anticorpii prin incultura lui crasă.
Gigel e prost, într-un cuvânt.
Și orice prost care te împiedică să participi la un act de cultură precum vizionarea ultimului (Dumnezeu să te audă!) James Bond, merită să moară. Și, dacă n-ar fi James Bond, e o bere – un motiv suficient și el.

MMV a spus: (octombrie 1st, 2021 at 10:31 )

Remus, fiecare cu dreptul la opiniile proprii, si eu incerc sa le respect pe toate care fac sens. Si pentru ca pari genul cu care se poate discuta, ma interesa de unde ai informatia ca este nerecomandabila vaccinarea dupa boala (nu imediat dupa, ca atunci chiar e nerecomandata) si ca nu e indicat sa ai prea multi anticorpi? Numai bine!

Ochiul Limpede a spus: (octombrie 1st, 2021 at 12:09 )

De ce nu folosim SPUTNIK?Raspunsul are legatura cu mult blamata Rusie.Tot ce vine de la rusi cica este rau,vesnicul dusman intarit propagandistic de trompetele occidentale,pradatorii democratiei romanesti.Sau exista vaccin daunator si vaccin bun?Logica pandemiei:esti vaccinat ai voie absolut orice ,accesul in restaurante ,participarea la evenimente cu toate ca poti face boala si inclusiv poti infecta si pe cei nevaccinati dar si pe cei vaccinati.Pai atunci de ce mama naibi testati doar nevaccinatii?La atat se rezuma discriminarea cu vaccinatii si nevaccinatii alte concluzi sau raspunsuri legate de numarul campanilor de vacinare care urmeaza1,2,3,4,…etc nimic ca doar asta inseamna redobandirea libertatii .

Maria a spus: (octombrie 1st, 2021 at 16:55 )

Si eu sint GIGEL!

Remus a spus: (octombrie 2nd, 2021 at 13:17 )

@MMV: din cărțile de medicina.
Am colegi care după boală au făcut vaccinul, Pfizer.
Acum au între 15 și 30.000 de anticorpi. Și sunt speriați. De ce? Pt că sunt inculți? Că ascultă manele? Pt că sunt urmașii dacilor? NU ! PT CĂ AU ÎNVĂȚAT LA ȘCOALĂ, și nu cred toate bazaconiile de la prelipceanu & Co.

Nelu a spus: (octombrie 5th, 2021 at 00:12 )

@Ion: acum vreo suta de ani, prin Germania, Gigel era nazist. Iar in Rusia era bolsevic. Argument: evreii nu au o reputatie proasta in materie de QI, dimpotriva, dar socialistii (marxisti sau fascisti) au nevoie de cat mai multi prozeliti, tot asa cum Gigel are nevoie de tot mai multi prieteni pentru un self-esteem ridicat. Unde mai pui ca Soso, Spagoveanu si altii ”luminati” ca ei nu numai ca nu sunt evrei, ba mai au si tendinte antisemite refulate. Ca sa nu spun cat de mult adora sus-numitii baile de multime…

Un USR-ist a spus: (octombrie 6th, 2021 at 12:37 )

Măi, Remuse du-te domle și culcă-te.

Un USR-ist a spus: (octombrie 6th, 2021 at 12:39 )

PS : Măi, Remuse de ce nu te uiți tu la Cantena 3, Realitatea,etc. ? Lasă-ne pe noi în pace, că și așa avem destui ” fani ” antivaccin.

Daniel a spus: (octombrie 12th, 2021 at 10:35 )

Ziaistul de pe terasa e un tip cool si destept, sau cel putin asa crede el. Ziaristul de pe terasa a facut „faculta de jurna”, mai cu un 5, mai cu milogeala la profesori si acum se crede mare intelectual.
Ziaristul de pe terasa nu isi da seama ca anii de scoala l-au pregatit sa fie doar un biet conformat cu o parere mult prea buna despre el si fara gandire critica.
Nu se intreaba daca si el e la fel ca Gigel si singura diferenta e ce fel de propaganda inghite.
Ziaristul de pe terasa e foarte inteligent si crede toti oamenii nevaccinati se incadreaza intr-un stereotip.
Ziaristul de pe terasa stie ce e mai bine ca oricine si crede ca lumea este datoare la el cu ceva, ca doar el e intelectual.
Ziaristul de pe terasa nu urmareste stiri si informatii decat cele care ii confirma credinta ca Gigel e prost si sosocist.

Remus a spus: (octombrie 14th, 2021 at 17:30 )

@un_USR-ist: ți-e greu să accepți altă opinie?
Trebuie să gândim toți la fel? Ca pe vremea lui Ceaușescu?
Îți dai seama că gândești ca vechii comuniști sovietici?🤔
Nu degeaba se spune despre voi, USR, că sunteți noua extremă stângă.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Dominic Fritz

Dominic Fritz contraatacă în urma acuzațiilor aduse de Dan Dinu: Patronii au avut canale de influență politică

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, îi răspunde omului de afaceri timișorean Dan Dinu, care a anunțat contestarea în instanță și daune pentru închiderea Berăriei 700 pentru 15 zile. Edilul șef vorbește despre favoritisme și presiuni făcute asupra fostei administrații. Conform primarului, administrația locală pe care o conduce a dat curs solicitărilor Poliției Locale, de suspendare a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz contraatacă în urma acuzațiilor aduse de Dan Dinu: Patronii au avut canale de influență politică
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Nu le desfiinţează, le extind. PNL şi PSD, undă verde pensiilor speciale pentru aleşii locali

În timp ce în declaraţii publice liderii PNL şi PSD dau declaraţii sforăitoare împotriva pensiilor speciale, în spatele uşilor închise nu doar că le desfiinţează, dar le extind. Pe principiul unei celebre anecdote marca Radio Erevan. S-a întmplat astăzi într-o comisie parlamentară. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat, joi, un raport de respingere la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu le desfiinţează, le extind. PNL şi PSD, undă verde pensiilor speciale pentru aleşii locali
PO_300x250px
PO_728x90px

Sport vezi arhiva Sport

Ripensia - U Cluj

Ce Haită au avut clujenii! Șepcile roșii s-au impus clar pe terenul Ripensiei

U Cluj s-a impus cu 3-0 în meciul cu Ripensia, disputat pe stadionul Dan Păltinișanu, după ce bănățenii au avut penalty la 0-0, iar Gorcea a respins execuția lui Golda. Apoi, Hofman (44, 73) de două ori și Haită (48) au marcat pentru învingători, care au câștigat convingător în Banat. Acesta este pe scurt filmul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce Haită au avut clujenii! Șepcile roșii s-au impus clar pe terenul Ripensiei
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Apa AUR’A, degustată de invitații speciali ai tenorului Andrea Bocelli

La Casa Colonica, o bijuterie arhitecturală italiană din Portici, ținutul Napoli, a găzduit, recent, unul dintre cele mai celebre și de suflet evenimente din Italia: cina de gală pentru susținerea Fundației Andrea Bocelli. AUR’A a fost degustată de invitații speciali ai tenorului, un veritabil filantrop care dezvoltă proiecte umanitare în beneficiul oamenilor și comunităților. „Credința...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Apa AUR’A, degustată de invitații speciali ai tenorului Andrea Bocelli
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Societatea Frigoglass va relua activitatea, dar în cadrul unei hale închiriate

Societatea Frigoglass, aflată la câțiva kilometri de Timișoara, reia activitatea de producție, chiar dacă pentru aceasta s-a apelat la închirierea unei hale în cadrul unui parc industrial. În urmă cu câteva luni, fabrica societății, aflată lângă drumul național Timișoara – Moravița, a fost distrusă în cadrul unui incendiu. Compania Frigoglass anunţă că a reluat activitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea Frigoglass va relua activitatea, dar în cadrul unei hale închiriate

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Acum când a crescut impresionant de mult numărul pacienților ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. „Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net. Combinația...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mesajul medicilor pentru pacienții cu covid și nu numai: Nu vă mai tratați singuri!
Unul din patru români recunoaște că își lasă copiii mai mici de zece ani nesupravegheați în locuință, potrivit unui sondaj. Peste 100 de copii și-au pierdut viața în incendii la locuințe, în ultimii nouă ani, iar majoritatea erau nesupravegheați la momentul producerii incidentului. IGSU, E.ON și Delgaz Grid lansează campania „Ai grijă la cea mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campanie pentru evitarea tragediilor: Peste 100 de copii și-au pierdut viața după ce locuința lor a luat foc, în ultimii 9 ani
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, îi răspunde omului de afaceri timișorean Dan Dinu, care a anunțat contestarea în instanță și daune pentru închiderea Berăriei 700 pentru 15 zile. Edilul șef vorbește despre favoritisme și presiuni făcute asupra fostei administrații. Conform primarului, administrația locală pe care o conduce a dat curs solicitărilor Poliției Locale, de suspendare a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz contraatacă în urma acuzațiilor aduse de Dan Dinu: Patronii au avut canale de influență politică
La Casa Colonica, o bijuterie arhitecturală italiană din Portici, ținutul Napoli, a găzduit, recent, unul dintre cele mai celebre și de suflet evenimente din Italia: cina de gală pentru susținerea Fundației Andrea Bocelli. AUR’A a fost degustată de invitații speciali ai tenorului, un veritabil filantrop care dezvoltă proiecte umanitare în beneficiul oamenilor și comunităților. „Credința...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Apa AUR’A, degustată de invitații speciali ai tenorului Andrea Bocelli
În ciuda secretomaniei din ultima perioadă de la Colterm, am aflat că discutarea intrării societății în insolvență este inclusă pe ordinea de zi a ședințe Consiliului de Administrație. Se pare că deja există și o firmă de specialitate din București, care ar fi fost agreată să se ocupe derularea procedurii. Așa cum debanat.ro a anunțat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima zi a săptămânii viitoare va aduce (aproape sigur) votarea intrării în insolvență a Colterm
Tramvaiul produs de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara a trecut cu succes toate testele necesare pentru a circula pe șinele orașului. Iar, ca știrea să fie și mai și, informația despre ”cele mai perfomante tramvaie, tramvaiele cu cea mai mare autonomie din lume” este anunțată de Culiță Chiș, iar aceasta ”deși am fost eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lovitură de imagine la cel mai înalt nivel. Culiță Chiș anunță: Tramvaiul ,,Timişoara” merge mai departe!
Joi, în jurul orei 18.30, polițiștii din Sânnicolau Mare au oprit pentru control, pe strada Timișoara din orașul Sânnicolau Mare, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Câțiva șoferi din Timiș s-au ales cu dosar penal după ce s-au urcat băuți ori drogați la volan
Omul de afaceri timișorean Dan Dinu a anunțat că a atacat în instanță decizia Primăriei Timișoara de a închide, prin intermediul Direcției Poliției Locale Timișoara și a Serviciului Inspecția Comercială, a Berăriei 700, funcțională în zona omonimă din Timișoara. Decizia suspendării activității pe durata a 15 zile ar fi fost luată de municipalitate pentru tulburarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara, dată în judecată de societatea deținută de omul de afaceri Dan Dinu pentru închiderea Berăriei 700
Prim-divizionara de baschet a oraşului joacă pe teren propriu în etapa a IV-a a Ligii Naționale, cu CSM Focșani. Partida va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 18.00, la sala Constantin Jude. Cu începere de săptămâna trecută, titulatura echipei s-a schimbat în SCM OHMA Timișoara, iar primul joc a fost un succes în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie. Timişoara vrea să câştige primul meci din noul sezon şi pe teren propriu
Top