Consiliul Judeţean Timiş

Proteasa îi răspunde lui Lațcău, pe tema SMTT: ”Se plânge că nu mai poate gestiona SMTT-ul”

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, se arată surprins că numele său a fost folosit de viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, într-o ”ieșire nervoasă”, pe tema schimbării stratutului SMTT. Proteasa spune că problema e că Lațcău se plânge că nu mai poate gestiona SMTT și că în acest moment cursele cu autobuze de la STPT au ajuns și la granița cu Serbia, la Foeni, în afara zonei metropolitane.

În cursul zilei de miercuri, viceprimarul Ruben Lațcău spunea că primarii PSD și PNL din Timiș vor să ”fure” autobuzele Timișoarei pentru a putea să își asigure curse spre localitățile lor. Cum? Prin schimbarea statutului Asociației SMTT, propunerile lansate precizând ca fiecare localitate medie să aibă un vot în organizație, la fel ca și Timișoara, care are în prezent mai multe voturi, proporțional cu numărul de locuitori. Printre cei acuzați de preluarea în forță a autobuzelor era și Consiliul Județean Timiș.

Vicepreședintele instituției, Alexandru Proteasa, i-a răspuns lui Lațcău.

”Consiliul Județean Timiș este preocupat și are atribuții în ceea ce privește transportul județean, însă nu face parte din SMTT. Ne dorim și sperăm să devenim membri, în acest sens, am desemnat, din partea instituţiei, o comisie de negociere care va avea o primă întâlnire săptămâna viitoare. Sunt oarecum surprins de menționarea mea și a CJ Timiș în contextul ieșirii publice nervoase a viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, care se plânge că nu mai poate gestiona SMTT-ul și că are probleme cu primarii din zona metropolitană. Îmi pare rău pentru situația cu care se confruntă, însă îi reamintesc că poartă răspunderea deciziilor luate fără contribuția CJ Timiș. Cel mai probabil e vorba de o administrare deficitară și lipsită de strategie a resurselor”, spune Proteasa.

El îi recomandă lui Lațcău să analizeze modul în care transportul periurban este realizat, iar în prim planul analizei a fost localitatea Foeni, aflată în afara zonei metropolitane, dar care are primar USR PLUS.

”Înțeleg că are o nemulțumire privind deservirea localității Satchinez, de exemplu, dar consideră perfect firesc să se extindă dincolo de zona metropolitană, până la Foeni, la 35 km de Timișoara, tocmai la granița cu Serbia, unde este primar USR-PLUS, fără îngrijorări că scoate autobuze de pe linia 33. SMTT-ul s-a extins atât cât a avut capacitate să o facă, iar dacă s-a extins mai mult, îi recomand să analizeze mai atent cazul Foeni, ca să înțeleagă ce se întâmplă. Sunt convins că, în cele din urmă, viceprimarul Ruben Lațcău va reuși să comunice eficient cu primarii din SMTT, iar pentru tot ce ține de Consiliul Județean Timiș, îl asigurăm de sprijinul nostru, astfel încât, prin colaborare și nu prin atacuri publice, să rezolvăm problemele de transport ale timișenilor”, a mai spus Proteasa.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

6 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

10 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

10 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

11 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

11 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

11 ore ago