De ce nu au avut timișorenii căldură? Colterm spune că a întârziat livrarea gazului metan

Timișorenii au așteptat apa caldă și căldura mai mult decât oricând, în noaptea de joi spre vineri, după anunțul semnării unui nou contract cu un furnizor de gaze naturale pentru Colterm. Din păcate, căldura nu a venit, iar societatea de termoficare dă vina pe furnizorul de gaz pentru situație, ”sosirea” combustibilului a întârziat mai multe ore!

Dar, furnizarea agentului termic a pornit, ne asigură Colterm. Dar prioritare au fost spitalele din oraș.

Începând din seara de joi, 28 octombrie, COLTERM a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienții sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reușit să repunem în funcțiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalațiile fiind repornite aseară, după ora 18. Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timișoara racordate la COLTERM, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările  noastre. Ne cerem scuze timișorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort și îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate și toți timișorenii vor avea căldură și apă caldă”, a anunțat Colterm.

Mai puțin norocoși vor fi o parte din cetățenii din zona de nord a orașului. Aici a apărut și o avarie. Oricum, căldura din tot orașul va fi cu țârâita.

Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienții din zona de nord a orașului, respectiv a celor arondați punctelor termice 13, 50 și Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 și acestea să fie alimentate cu agent  termic. Așa cum s-a anunțat în toată această perioadă, temperatura la care vom furniza căldură va fi scăzută, de 35 de grade la plecarea din punctele termice. Ne cerem scuze timișorenilor și îi asigurăm că,în continuare, se fac eforturi din partea noastră și a executivului Primărie pentru ca situația furnizării de agent termic să fie remediată”, a mai anunțat Colterm.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

6 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

9 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

9 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

10 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

10 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

11 ore ago