Sănătate

Delegația OMS a ajuns şi la Direcția de Sănătate Publică Timiș

Astăzi, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), condusă de Heather Papowitz, manager de criză în cadrul acesteia, s-a întâlnit cu conducerea DSP Timiș.

 Scopul vizitei a fost acela de a întelege fluxul informațional și operațional în contextul epidemiologic actual, precum și volumul de muncă raportat la resursele umane și materiale existente. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de evoluția pandemiei la nivel național și în detaliu la nivelul județului Timiș, având la bază testarea extinsă desfășurată în întregul județ, obținută prin eforturi susținute.

De asemenea, a fost marcată importanța efectuării anchetelor epidemiologice în timp util, validarea cu celeritate a rezultatelor testelor, astfel încât informația să ajungă în cel mai scurt timp la cei vizați, pentru a institui măsurile preventive conform normelor sanitare în vigoare.

Pe parcursul acestei reuniuni a fost prezentată implicarea Direcției de Sănătate Publică Timiș în campania de vaccinare împotriva COVID-19, prin avizarea și susținerea deschiderii centrelor de vaccinare în așa fel încât să se asigure acoperirea întregului areal al județului, procedându-se la instruirea personalului din cadrul acestora, precum și a medicilor de familie care și-au manifestat disponibilitatea în acest sens.

Cu această ocazie a fost vizitat Laboratorul și Centrul Operațional al Direcției de Sănătate Publică Timiș, unde reprezentanții OMS au purtat un dialog cu persoanele direct implicate în activitate. În urma acestei întrevederi s-a concluzionat faptul că este necesar a se stabili un cadru legal mai clar și punctual, proceduri specifice mai detaliate pentru situații de urgență medicală. O altă concluzie o constituie faptul că odată cu alocarea de noi atribuții direcțiilor de sănătate publică, trebuie asigurată de la nivel central, suplimentarea resurselor umane și materiale.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

29 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago