Primăria Timişoara

Radu Țoancă nu se lasă! A contestat votul pentru hotărârea privind taxele și impozitele locale din Timișoara pe anul 2022

Votul acordat marți în plenul CLT pentru majorarea taxelor locale din Timișoara, a fost contestat de consilierul local PSD, Radu Țoancă, la Prefectura Timiș. Vă reamintim că votarea a fost reluată, după ce la prima încercare nu s-au obținut toate voturile necesare ca proiectul să treacă.

Ulterior, ca urmare a vociferărilor celor de la USR, care au spus că au fost probleme tehnice la votul electronic online, votarea a fost reluată și s-a atins numărul minim de voturi necesare. Radu Țoancă a anunțat de atunci că va contesta reluarea, și, iată, s-a ținut de cuvânt.

Așa cum am promis ieri în plenul Consiliului Local Timișoara, astăzi am contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022 . Am atașat plângerii dovada primului vot (12 pentru si 10 împotrivă) si lista consilierilor care au votat la Punctul nr 2 de pe Ordinea de zi. Pentru ca proiectul sa fie validat era nevoie de votul a 14 ( nu 12) consilieri locali.

Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului și atacarea, în Contenciosul Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ.

Colegii noștri mai tineri și mai lipsiți de experiență de la USR trebuie sa înțeleagă că administrația publică locală nu este jucăria lor personală, cu care se pot juca în nisip după bunul lor plac , așa cum au făcut un an cu Colterm, pană când au distrus iremediabil sistemul centralizat de termoficare al orașului!

Dacă Prefectura Timiș va sesiza încălcări ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, sper că până atunci PNL va rezolva, într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR și că majoritatea consilierilor vom respinge majorarea taxelor și impozitelor locale, promovată de administrația Fritz. Timișoara este – și fără majorările preconizate pentru anul 2022- municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România!”, a anunțat Țoancă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago