Universitatea Politehnica Timișoara a demarat o serie de conferințe pe teme de știință și tehnologie, prima dintre acestea, având ca temă „The Future of Mobility – ZF Perspective”, fiind organizată luni, 18 octombrie 2021, cu ocazia vizitei lui Dirk Adamczyk, Senior Vice President Engineering, și a lui Dirk Walliser, Senior Vice President Corporate Research & Development, ZF Group, în România.
Universitatea Politehnica a avut și până acum o legătură strânsă cu industria, încă de la înființare. De altfel, primul buget al Școlii Politehnice timișorene a avut o componentă substanțială din partea întreprinderilor din oraș. Colaborarea cu mediul economic a fost foarte bună în toată această perioadă, iar în prezent se dezvoltă și mai mult, în special pe linie de cercetare-dezvoltare-inovare și tehnologii de avangardă.
„Având în vedere dinamica domeniului, și numai a celui auto, ci a tuturor domeniilor inginerești, cu o schimbare mult mai mare pe zonele de IT, automotive și cele similare, e de interes pentru universitatea noastră de a ști și a avea niște repere despre cum să dezvoltăm activitatea în raport cu ceea ce se va întâmpla în piață. În acest sens, e important pentru noi punctul de de vedere al unei companii partenere despre ceea ce se întâmplă la ora actuală și ce se va întâmpla în următoarea perioadă în domeniul automotive.”, a spus Florin Drăgan, rectorul UPT
În cadrul prezentării sale, Dirk Adamczyk, a prezentat viziunea sa în ceea ce privește dezvoltarea viitoare a domeniului automotive, soluțiile inteligente de e-mobility, viitorul mașinilor electrice, vehicule autonome, subliniind faptul că niciodată nu a fost mai interesant și mai provocator să fii inginer.
„Investim mult în domeniul tehnologiei e-mobility, pentru generațiile viitoare de mobilitate, iar interesele universității și ale noastre coincid din punct de vedere tehnologic. Interesul este de a crește și a ne dezvolta împreună, să atragem studenții talentați și pasionați de aici pentru proiectele noastre de viitor în domenii cum sunt electronica și dezvoltarea de software. Studenții de aici sunt bine pregătiți astfel că pregătim oferte de colaborare în aceste domenii. Viitorul mobilității este electric, este bazat pe software, vehiculele viitorului au funcțiile bazate pe software și conducere autonomă, din ce în ce mai multe automatizări, aceasta este tendința la ora actuală”,a spus Dirk Adamczyk.
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…