Social

Peste 70 de migranţi ilegali descoperiţi într-o pensiune din Timişoara şi parcări de pe autostradă/Foto

O razie impresionantă la care au participat poliţişti de frontieră şi mai multe instituţii ale statului a condus la descoperirea a 72 de migranţi ilegali. O parte dintre aceştia au fost descoperiţi la o pensiune din Timişoara, iar alţii în parcările de pe Autostrada A1. Migranţii sunt din India, Bangladesh și Afganistan.

Vineri, 29 octombrie, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspetoratului de Jandarmi Județean Timiș, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, ai Serviciului de Poliție Canină, ai Poliției Autostrăzi, Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara și ai Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Timișoara, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale în zona de competenţă._

Astfel, în urma acţiunii, aceştia au identificat la o pensiune de pe raza municipiului Timişoara și în parcările TIR de pe autostrada A1, 72 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, mulți dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza judeţului Timiş.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumați către Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Totodată, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

_

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

13 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

45 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago