Primăria Timişoara

S-a revotat și a ieșit cum trebuie. După repetare, proiectul taxelor locale majorate a trecut de votul plenului Consiliului Local Timișoara

Două ore au avut nevoie consilierii locali și primarul să se arate între ei cu degetul și să se acuze care ar fi mai mult sau mai puțin de vină pentru tăierea căldurii pentru timișoreni, doar după această etapă fără sens au reușit aleșii poporului din Timișoara să intre efectiv în ordinea de zi a ședinței de plen ordinare a Consiliului Local. Dacă proiectul majorării tarifelor la termoficare a dispărut de pe ordinea de zi, cel mai important rămas a fost cel referitor la majorarea taxelor locale. Care a trecut, cu greu, după ce votul a fost reluat, la prima încercare nereușind să adune voturile necesare.

A fost nevoie de două runde de vot și o ceartă la fel de ”entertaining” ca și etapa de plen cu arătatul vinovaților pentru pierderea căldurii de la Colterm, pentru ca proiectul de majorare a taxelor locale din Timișoara să treacă de votul consilierilor locali. Cu această ocazie a devenit evident ca lumina zilei că alesul local PNL, Raul Ambruș, a trecut de partea USR. El a propus și primit aprobare ceea ce mai mulți consilieri locali s-au chinuit să obțină de mai multe ori, adică acordarea unei bonificații pentru contribuabilii persoane juridice, dacă acestea își plătesc în avans taxele locale, la fel ca și persoanele fizice. În rest, cam tot ce s-a propus a căzut la vot cu sprijinul USR.

Distracția a apărut când s-a trecut la votul efectiv al proiectului. Totul a decurs bine, s-a votat, au fost mai multe voturi pentru majorare… doar că nu au fost destule. Moment în care partea politică ce era pro majorare s-a impacientat pentru că proiectul ar fi căzut cu brio. Atunci, mai mulți USR-iști au descoperit că au avut probleme tehnice la vot și că de aia nu a ieșit la număr.

Desigur, unii consilieri au jubilat, alții au vociferat și protestat. Cei fericiți au devenit nefericiți și au acuzat că votul se va relua până va ieși cum trebuie. Și s-a reluat din cauză de probleme tehnice și atunci a ieșit și la număr. Dar protestele au continuat, liberalul Adrian Lulciuc a cerut expres ca reluarea să fie consemnată în procesul verbal, în timp ce social-democratul Radu Țoancă a anunțat că va ataca votul la Prefectură în Contencios Administrativ.

Toată cearta de luni de zile, dezbaterile publice, vor avea ca efect, pentru taxele din 2022 o creștere de aproximativ 18 milioane de lei în plus aduși la bugetul local.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

10 minute ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

O oră ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

O oră ago

Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, premieră de succes a CCIAT/FOTO

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari…

2 ore ago

Mijloacele de transport în comun pot fi văzute acum ”live”. Călătorii vor ști în cât timp ajung în stații!/FOTO

Teoretic, acum utilizatorii transportului în comun din Timișoara vor putea vedea în timp real locul…

2 ore ago

Noaptea Europeană a Muzeelor 2024 va fi una cu totul specială la UPT

O noapte de poveste în care va fi implicată şi realitatea virtuală. Asta pregăteşte UPT…

3 ore ago