Timp liber

Timișorenii sunt așteptați să se specializeze în domeniul artistic, cu un specialist de la Luvru

Un specialist din cadrul Muzeului Luvru va oferi două sesiuni de instruire pentru timișorenii interesați în tehnici de mediere culturală. Pregătirea se adresează artiștilor, mediatorilor culturali, educatorilor și profesorilor, reprezentanților mediului, iar pregătirea are ca scop să apropie un public nou de colecții artistice importante ale Timișoarei.

Sesiunile de formare, conduse de Françoise Feger, din cadrul Serviciului Educație, Democratizare și Accesibilitate al Muzeului Luvru, sunt inițiate în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dezvoltate în parteneriat de Muzeul Luvru, Fundația Interart Triade și Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, alături de partenerii locali Muzeul Național de Artă din Timișoara și Institutul Francez din România la Timișoara.

Proiectul își propune să reunească un grup de mediatori care să rămână implicat și activ pe termen lung și care să pregătească o strategie și proiecte de mediere pentru anul 2023, dar și ulterior.

În această primă etapă se vor dezvolta, testa și îmbunătăți metode, tehnici și instrumente practice de dezvoltare a publicului în jurul unor colecții ale Muzeului de Artă și al Colecției muzeale de artă Jecza și al relaționării acestora cu spațiul urban.

Atelierele de formare se vor desfășura în limba franceză cu interpretare în limba română. Primul, “Atragerea de noi audiențe: de ce ? cum?” – 15 octombrie, în intervalul 9.30-12.30 online, pe platforma Teams. În cadrul sesiunii, Françoise Feger va prezenta diverse dispozitive de mediere culturală dezvoltate de muzeu și testate cu publicul. Acestea pot servi ca și inspirație pentru crearea unor dispozitive de mediere culturală la Timișoara.

Cel de-al doilea altelier, “Metode de mediere ludice în serviciul practicilor culturale în spațiul urban”, are loc în 28 – 29 octombrie, față în față, la sediul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara. Sesiunea de formare co-animată de Françoise Feger va fi una aplicată, urmărind să creioneze proiecte de mediere care să fie dezvoltate pe termen lung și să pună în dialog trei colecții muzeale cu spațiul urban.

Participarea este liberă și gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face până la data de 10 octombrie prin completarea unui formular online disponibil aici, dar și pe paginile de Internet timisoara2021.ro și https://triade.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

8 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

8 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

9 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

9 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

10 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

13 ore ago