Invatamant

Universitatea Politehnica Timișoara contribuie la digitalizarea României/Foto

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, a efectuat o vizită la instituția de Universitatea Politehnica Timișoara, unde a participat la o sesiune bilaterală de lucru între ADR și UPT, în vederea identificării de proiecte și resurse comune de dezvoltare. În contextul transformărilor societale complexe actuale, a nevoii acute de inovare, digitalizare, cercetare, dezvoltare, eficiență și tehnologie, Universitatea Politehnica Timișoara este pregătită să contribuie activ la abordarea acestor provocări.

Vizita a avul loc la invitația rectorului Universității Politehnica Timișoara (UPT), Florin Drăgan.

Scopul acestei prime întâlniri a fost de a identifica proiecte în parteneriat cu impact la nivel național prin care expertiza, experiența și profesionalismul Politehnicii din Timișoara să fie utilizate în procesul major de transformare digitală a instituțiilor publice românești. Obiectivele discuțiilor au fost clare: stabilirea unor pași concreți pentru atragerea expertizei academice locale în digitalizarea statului român, pentru explorarea celor mai noi tehnologii și aplicarea unor soluții inovative pentru a rezolva probleme concrete.

Întâlnirea de la Rectoratul Universității Politehnica Timișoara a fost urmată de vizite și discuții aplicate la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Centrul de e-Learning, printre subiectele abordate fiind cele mai noi tendințe în cercetarea din domeniile quantum computing, cloud computing, inteligența artificială, Deep Learning, precum și posibilitatea colaborării pe aceste domenii, având în vedere experiența relevantă a specialiștilor din UPT.

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea, a prezentat cadrul strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică.

La Centrul de e-Learning și Centrul de Cercetare Multimedia au fost prezentate aplicațiile și tururile virtuale interactive pentru laboratoare și muzee cu ajutorul ochelarilor cu realitate virtuală Oculus Rift și Oculus Quest 2, tehnologia de realitate mixtă, care facilitează interacțiunea cu holograme prin intermediul ochelarilor Microsoft HoloLens 2 în arii variate, de la industrie și medicină, tururi virtuale AR 360 pentru obiective de artă, realizarea de videouri educaționale online sau streaming live pentru evenimente.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago